Przyczepka, Choinka, ABS
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Przyczepka, Choinka, ABS
po podłączeniu przyczepki (nowa) zamiast w niej palić się pozycja świeciła się żarówka mgielnego, zamieniłem przewód we wtyczce przewód niebieski z czerwonym (piny 1 i 6) i z oświetleniem prawie było by ok, (dalej brak lewego kierunku) w aucie żarówki mrugają szybciej (objaw przepalonej żarówki) ale to nie największy problem... bo po mojej zamianie na desce rozdzielczej zapala się żółta ikona z niepełnym okręgu ze strzałką wykrzyknika w trójkącie - błąd systemu esp, abs etc... po ponownej zamianie w/w przewodów na połączenie "fabryczne" kontrolka znika, przestaje działać prawy kierunek, po naciśniecie stop na desce zapala się ikona świateł a jak je włączę to po stopie auto diagnozuje przepaloną tylną żarówkę. Dlatego, gdybam że moja zamiana była słuszna ale o co chodzi z tą żółtą kontrolką która się pojawia. W Audi gniazdo 13pin, przyczepka 7pin po przejściówce - sprawdzałem dwie - na obu to samo. Jak podpinam platformę na rowery (13pin) i oświetlenie ledowe wszystko jest o dziwo w normie, więc co?