Praktycznie od kupna samochodu nie działa domykanie jednej szyby (przednia kierowcy) z pilota. Reszta szyb poprawnie się otwiera/zamyka.
Reszta elektryki związana z tymi drzwiami działa poprawnie tj. zamykanie centralnego, zamykanie/otwieranie z przełącznika, światła wnętrza po otwarciu drzwi. Wydaje mi się że po prostu poprzedni właściciel wymienił drzwi razem z silniczkiem od szyb.
Jest jakaś możliwość adaptacji tej szyby poprzez program? Dziękuje za wszelkie rady,pozdr
Brak domykania jednej szyby z pilota
Re: Brak domykania jednej szyby z pilota
Mam ten sam problem tylko u mnie jedna tylna sie nie domyka z pilota
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mirek
- Moje auto: Allroad C6
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Wykorzystam istniejący temat, w którym i tak nic się nie dzieje, ale mój problem jest powiązany z tematem.
Przednia szyba kierowcy, jako jedyna nie otwiera się i nie zamyka "automatycznie". Chodzi o ten moment, kiedy wciskam lub ciągnę klawisz otwierania/zamykania szyby kierowcy do samego końca i szyba powinna zjechać do końca lub zamknąć się sama do końca.
Kalibrowalem tę czynność ręcznym opuszczaniem i zamykaniem w całym zakresie, ale to nic nie pomogło.
Czy jest możliwość, że nie działa mi to, bo trzeba coś przestawić w komputerze samochodu, czy szukać zwykłej usterki elektrycznej w module szyb lub dalej?
A6C6 Allroad z 2011 roku.
Przednia szyba kierowcy, jako jedyna nie otwiera się i nie zamyka "automatycznie". Chodzi o ten moment, kiedy wciskam lub ciągnę klawisz otwierania/zamykania szyby kierowcy do samego końca i szyba powinna zjechać do końca lub zamknąć się sama do końca.
Kalibrowalem tę czynność ręcznym opuszczaniem i zamykaniem w całym zakresie, ale to nic nie pomogło.
Czy jest możliwość, że nie działa mi to, bo trzeba coś przestawić w komputerze samochodu, czy szukać zwykłej usterki elektrycznej w module szyb lub dalej?
A6C6 Allroad z 2011 roku.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Na początek podmień klawisz sterowania na 100% sprawny. Całe sterownie i logika szyby jest w silniku i module w nim.