Witajcie,
Po ponad 10 latach od zarejestrowania się na forum przyszedł czas żebym poprosił Was o radę
Posiadam chyba nie najpopularniejszy silnik z Belgii który jest kastrowany na 136 km. Jest go dość mało dlatego mam problem ze znalezieniem takiego silnika na podmianę.
Czy ktoś z Was się orientuje, jakie numery silników mają te same bloki co CSUE ? Być może ktoś z Was posiada taki silnik na sprzedaż?
A może znacie się na tyle, aby mi powiedzieć czy mogę wrzucić inne 2.0 o mocy 190 km ? Czy to raczej zabiegi nie warte zachodu?
Audi z 2016r, CSUE, 2.0 ultra, S-tronic
Będę Wam wdzięczny za pomoc. Trochę stoję w miejscu z naprawą.
[CSUE 2.0TDI 136km] Padnięty silnik
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szajn
- Moje auto: A7 4G
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: [CSUE 2.0TDI 136km] Padnięty silnik
Kolego co ci się stało z tym silnikiem?
Mam w drugim aucie silnik CSUB, a4b8 2015, lata na skrzyni manualnej i jest git. Nawet oleju nie bierze, przebieg 138 kkm. Fakt silnik trochę przekombinowany, chłodnica egr i kolektor dolotowy w jednym monobloku, ale pracuje elegancko i jak na 136 KM to dosyć elastyczny. Żona zadowolona
Mam w drugim aucie silnik CSUB, a4b8 2015, lata na skrzyni manualnej i jest git. Nawet oleju nie bierze, przebieg 138 kkm. Fakt silnik trochę przekombinowany, chłodnica egr i kolektor dolotowy w jednym monobloku, ale pracuje elegancko i jak na 136 KM to dosyć elastyczny. Żona zadowolona