Czołem ludziska!
W ostatni weekend z sukcesem (albo prawie z sukcesem) dołożyłem do swojego auta Lane Assist + TSR (czytanie znaków). Wszystkie systemy pracują bez zarzutu, w zasadzie uporałem się niemal ze wszystkimi błędami w sterownikach, kodowania są poprawne, nic nie mryga. Pozostał mi jeden błąd w sterowniku 8E, którego przyczyny w żaden sposób nie mogę zlokalizować. Być może ktoś z was zmagał się z podobnym lub potrafi odczytać gdzie szukać problemu ? Jak wykodowuję Lane Assist z 8E - błąd znika, ale jak wiecie, nie o to tutaj chodzi.
Będę wdzięczny za sugestie i podpowiedzi
Błąd sterownika 8E - Lane Assist + TSR Retrofit
- ralen
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0.TDI 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Błąd sterownika 8E - Lane Assist + TSR Retrofit
Było: A4 B6 =)
Jest A6 C7
Jest A6 C7
- ralen
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0.TDI 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Re: Błąd sterownika 8E - Lane Assist + TSR Retrofit
Cześć Wam,
Po kilku tygodniach naszło mnie na przeglądnięcie kodowań raz jeszcze. Doznałem oświecenia.
W sterowniku 8E zaznaczony był bit o nazwie "Lane Change Assist" który wprowadził mnie w błąd. Lane Change w VCDS to nie jest od utrzymywania auta na pasie ruchu, tylko od kontroli martwego pola (do którego nie mam reszty gratów). Dlatego sterownik zgłaszał błąd.
Problem rozwiązany - do zamknięcia.
Po kilku tygodniach naszło mnie na przeglądnięcie kodowań raz jeszcze. Doznałem oświecenia.
W sterowniku 8E zaznaczony był bit o nazwie "Lane Change Assist" który wprowadził mnie w błąd. Lane Change w VCDS to nie jest od utrzymywania auta na pasie ruchu, tylko od kontroli martwego pola (do którego nie mam reszty gratów). Dlatego sterownik zgłaszał błąd.
Problem rozwiązany - do zamknięcia.
Było: A4 B6 =)
Jest A6 C7
Jest A6 C7
- qujot
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Napęd: Quattro