Witam
Mam A6 C7 po kolizji w prawy przód gdzie siła zatrzymała się na przednim kole. Co ciekawe nie wyskoczyły żadne poduszki w kabinie a moduł airbag nie zarejestrował żadnej kolizji. Przy demontażu części okazało się, że jest uszkodzona wiązka która idzie pod prawym przednim błotnikiem. Auto tyle co kupione po kolizji. Czujnik uderzeniowy wygląda jak nowy, wtyczka podobnie jednak są przerwane te przewody. Czy po wpięciu tego czujnika nie wiadomo czy sprawnego jest ryzyko że momentalnie wypalą poduchy gdy podepnę kleme? Jak sądzicie?
Orientuje się ktoś czy w adaptacjach modułu airbag jest możliwość zablokowania modułu airbag, żeby podpiąć taki czujnik i sprawdzić poprawność jego działania w parametrach bieżących?
Dzięki za pomoc
Przedni czujnik uderzeniowy airbag - auto po kolizji
- AudiSS
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Pablo
- Rocznik: 2019
- Moje auto: RS6 C8
- Nadwozie: SUV
- Silnik: V6 3.0 l
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Re: Przedni czujnik uderzeniowy airbag - auto po kolizji
Odłącz akumulator wymien wiązkę i czujnik
Kodowanie online ODIS PW technoplanet@wp.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
Tak prawdopodobnie zrobię, że wymienię na nowy jednak dalej mnie zastanawia czy da się zweryfikować obecny poprzez zablokowanie modułu, podłączenie czujnika i sprawdzenie w parametrach jego stanu. Jest możliwość że po wpięciu uszkodzonego czujnika wypalą automatycznie poduszki?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
Temat ogarnięty. Wiązka naprawiona, czujnik zmieniony z własnej woli żebym nie musiał zaraz szukać poduszek. Kontrolka airbag zgasła