(CNHA - 140 KW) lift 2015/16
Witam.
Do tej pory byłem w pełni zadowolonym posiadaczem A6 C7 2.0 TDI Ultra S-Tronic ( CNHA - lift 2015/16r. ). Trochę ciężko było w okolicy Kudowy-Zdrój znaleźć "chętnego" na dynamiczną wymianę oleju nietypowym jak się dowiedziałem S-Tronicu. Wybór padł na ASB - Długołęka. Cena 2 tys.zł. Kilka dni po wymianie, przy próbie uruchomienia auta 1-szy raz komunikat na desce - "Przekładnia skrzyni biegów awaria! Proszę się zatrzymać i włączyć P". Wyłączyłem zapłon i po kilku minutach następna próba. Tym razem OK. Kilka dni spokoju i ponownie taka sama sytuacja i również kiedy auto stało.
Tak więc tel. do Długołęki. Powiedzieli, że jeżeli to się będzie powtarzać to trzeba auto przywieźć. Niedługo potem oczywiście to samo. Byłem przygotowany, także skan VCDS-em i dopiero umówienie terminu w Długołęce.
Błędy, które zczytał program to:
20779 - Czujniki trybu pracy (P,N,D itd.) skrzyni biegów
P2805 00[167] - odchylenie
Tryb pracy (P/N/D itd.) - usterka czujnika
Z tego co wyczytałem z forum prawdopodobnie jest zalana lub zawilgocona wtyczka sterownika do skrzyni biegów. Przed wymianą oleju skrzynia oczywiście działała perfekcyjnie. Od nowości nikt tam nigdy nic nie grzebał (w tej chwili ma 80 tys.km) Także Długołęka miała tam debiut. Auto im zawiozłem. Stwierdzili, że do wymiany jest sterownik skrzyni biegów. Oni z jego uszkodzeniem oczywiście nie mają nic wspólnego. Za wymianę rzyczą sobie 4000 zł netto. Nie widzi mi dalsza współpraca z nimi.
I teraz mam dwa pytania.
Po pierwsze jak dalej z nimi postąpić (może ktoś na forum miał podobną sytuację

A po drugie, jak ogarnąć całokształt po serwisie panów z Długołęki? Tzn. potrzebowałbym namiary na KOGOŚ dobrego w temacie automatów, kto będzie mógł pomóc w przywróceniu auta do sprawności po "wymianie oleju" przez ASB Długołęka.
Sorki za ten przydługi tekst, ale chciałem w miarę dokładnie wszystko opisać.
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc i informację.