Wymiana maglownicy 1,8T.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Wymiana maglownicy 1,8T.
Witam, Panowie doradźcie mi, czy warto za tą operację brać się samemu czy lepiej sobie odpuścić? Jeśli tak to może ktoś doradzi na co zwrócić uwagę albo podpowie coś mądrego żeby w miarę sprawnie się z tym uporać. Z góry dzięki za każdą poradę. Pozdrawiam
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Wymiana maglownicy 1,8T.
jawor937, dwa razy miałem problem z maglownicą Audi A6 C5 1.8T. Zawsze zostawiałem auto, czasami czekałem z tą naprawą, zmianą w warsztacie. Załącznik.
Ps: Zobaczymy czy nasz Klubowicz sam naprawiał mając kanał itd.
Ps: Zobaczymy czy nasz Klubowicz sam naprawiał mając kanał itd.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Wymiana maglownicy 1,8T.
Oddałem do warsztatu do Łodzi, robili dwa dni, koszt ich maglownicy po regeneracji (moją mogli tylko zregenerować w 75% tak mi powiedział mechanik bo była tak zużyta) plus robocizna wyniosła 1450zł, dwa lata gwarancji, miło szybko i konkretnie. Drugi raz bym nie oddał ponieważ rachunek za robotę wyszedł 700zł jak dla mnie bardzo dużo i gdybym miał robić jeszcze raz, dłubałbym sam. A i po całej operacji nie ustawili zbieżności bo jak stwierdził mechanik cytuje: "tak samo zakładamy jak było, przejechałem się i wszystko jest ok" .