DRL kodowanie pod Led
-
artgroup24
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
DRL kodowanie pod Led
Witam, mam taki problem jak były zwykle żarówki w lampach to działały po podłączeniu Led wykrywa błąd żarówki, podobno zamiast kupować i montować rezystor da się to zrobić w vcds może mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić? Z góry dzięki 
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: DRL kodowanie pod Led
Arturze... moim zdaniem rezystory. Robiłem to samo z ori LEDem w bagażniku do tablicy rejestracyjnej a rok mojego auta 2006. Załącznik.
Nie było już i nie ma błędu. Działa bez problemu... do tego jeszcze rezystory ceramiczne absolutnie nie są gorące. Przypomnę do tablicy rejestracyjnej.
Nie było już i nie ma błędu. Działa bez problemu... do tego jeszcze rezystory ceramiczne absolutnie nie są gorące. Przypomnę do tablicy rejestracyjnej.
- Załączniki
-
- led tablica ori.jpg (54.71 KiB) Przejrzano 101 razy
-
- led-rejestracyjne-a6-c6-b.jpg (171.12 KiB) Przejrzano 154 razy
-
- led-lambka-a6-c6--super.jpg (142.27 KiB) Przejrzano 154 razy
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2009
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
W A6 C6 nie ma możliwości wyłączenia diagnozy ciągłej i diagnozy tzw. zimnej, przez zmiany w opcjach sterownika. Takie opcje są niedostępne.artgroup24 pisze: ↑07 sty 2023, 07:13Witam, mam taki problem jak były zwykle żarówki w lampach to działały po podłączeniu Led wykrywa błąd żarówki, podobno zamiast kupować i montować rezystor da się to zrobić w vcds może mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić? Z góry dzięki![]()
Co do zaproponowanego tu sposobu na poprawne działanie zamiennika led (oryginalne lampki led) w miejsce żarówki tradycyjnej(lampek wersji żarówka) - bez pojawiania się info o awarii żarówki. Stosuje się tu (powinno się stosować) rezystory w obudowie typu radiator, które powinny być zamontowane do metalowych elementów konstrukcyjnych pokrywy bagażnika. Jeśli już stosujesz rezystory ceramiczne, czego nie polecam, to nie obwijaj ich taśmą. Twoja instalacja jest niepoprawna i nie powinna być kopiowana.
Przypominam, że parametry tych elementów muszą być dobrze dobrane, co do ich rezystancji (Ohm), jak i mocy (W).
Dedykowane Moduły LED oświetlenia wnętrza-niezawodne/bezawaryjne Kontakt : PW/Mail prolumo@yahoo.com
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Kontakt:
Tomku niepoprawna instalacja do tablicy to powinny być oryginalne żarówki nie LEDy.Twoja instalacja jest niepoprawna i nie powinna być kopiowana.
Ponad rok temu z "rezaniem" u mnie działają i przypomnę nie są m.in. gorące.
a) lutownica, cyna.
b) koszulka rurka termokurczliwa.
c) taśma izolacyjna, parciana ale nie cała.
Poza tym to nie jest praca czy firma, warsztat w ASO. Po zmianie tych moich żarówek na ori LEDy po podpięciu VCDSa nie mam błędu.
Ps: Klubowicze biorą, kupują rezystory ceramiczne do tablic C6. Więc "nie powinna być kopiowana"?
Starszy temat: post952247.html#p952247
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
artgroup24
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG