Witam
Mam auto A6C6 awant z 2011 przebieg 270 tyś i zaczyna być słychać przednie amortyzatory zwłaszcza przy wjechaniu w niewielkie nierówności (pralkę) .
Brak stukania ale czuje że brakuje skutecznośći przy niewielkich nierównościach praca w niepełnym zakresie .
Auto nie opada -stawiam bardziej na część olejową choć pojadę na stację diagnostyczną i się upewnie czy to nie coś z zawieszenia.
Bardzo proszę czy mógłby ktoś bardziej doświadczony w temacie doradzić
1. Czy jeśli regenerować to od razu część olejową i poduszki ?
2 . W której firmie warto ?
z góry dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam
regeneracja przednich amortyzatorów
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: regeneracja przednich amortyzatorów
Na stacji wyszło 49 % i 44% sprawność amortyzatorów przednich + znalazł uszkodzony łącznik stabilizatora.
łącznik wymieniony na lamforder. Troszkę przycichło ale temat aktualny, choć chyba jednak kupie nowe arnotty . Tej firmy wkładałem tylne poduszki i rozdzielacz i jest spoko.
Może ma ktoś dojście w dobrej cenie ?
pozdrawiam
łącznik wymieniony na lamforder. Troszkę przycichło ale temat aktualny, choć chyba jednak kupie nowe arnotty . Tej firmy wkładałem tylne poduszki i rozdzielacz i jest spoko.
Może ma ktoś dojście w dobrej cenie ?
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: regeneracja przednich amortyzatorów
Wymienione na nowe Arnott ale chyba się pośpieszyłem bo nadal to czuję czyli nie rozwiązałem problemu , to chyba maglownica
Ciekaw jestem tylko czy te orginalne amortyzatory nie wytrzymały by dłużej niż te Arnott bo były szczelne auto się nie opuszczało.
życie
Dzwoniłem na łubinową do Łodzi 800 zł regeneracja o ile się da.
pozdrawiam

Ciekaw jestem tylko czy te orginalne amortyzatory nie wytrzymały by dłużej niż te Arnott bo były szczelne auto się nie opuszczało.
życie
Dzwoniłem na łubinową do Łodzi 800 zł regeneracja o ile się da.
pozdrawiam