Witam,
dosć dawno temu moje audi miało spotkanie z sarną, uderzyła w zderzak na wysokosci prawej lampy, parę rzeczy bylo wymienione oprocz zderzaka, ale mam z nim problem jakby troche się przesunał, prawa strona zderzaka jest lekko schowana pod lampe a lewa wysunieta. Co sie moglo jeszcze uszkodzic?
czy wymiana zderzaka pomoże czy cos innego?
Zderzak po spotkaniu z sarną
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Zderzak po spotkaniu z sarną
Trudno o jednoznaczna odpowiedź, bo nie wstawiłeś fotek obrazujących skalę uszkodzeń, ale sądzę, że oberwało się także belce trzymającej zderzak. Niedawno w moją A-6 wjechał gościu mercem (wymusił na rondzie) moje auto auto oberwało tuż przed przednim prawym kołem, a tam nie ma elementów konstrukcyjnych, w związku z czym cały przód "przekosiło", w konsekwencji do wymiany oba błotniki, maska, zderzak, reflektory, halogeny, grill, chłodnica, elementy mocujące zderzak i co najgorsze podłużnice do prostowania. Orzeczono szkodę całkowitą.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Pieter
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Zderzak po spotkaniu z sarną
Też mi się wydaje ze to może być belka... A odboje(kły) też mogły dostać? Bo popatrzyłem i tak naprawdę nic więcej tam nie ma. Do chłodnicy uderzenie nie doszło tylko
własnie na wysokości prawej lampy dostało..
własnie na wysokości prawej lampy dostało..