[A6 C5] problem z odpalaniem
- SIDNEY85
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
[A6 C5 1.8T] Problem z odpalaniem
Mam problem z odpal;aniem i to jest dosyc dziwne czasami jak odpalam na zimnym silniku pzekrecam kluczyk i slychac nie wiem jak to opisac jakby cos sie obracalo i zwalnia ale nawety rozrusznik nie zakreci podobny efekt byl jak mialem malucha i padl akumulator przekrecilem kluczyk i doopa a tu przynajmniej jest jakis odglos.Czy powodem tego moze byc za slaby akumulator czy padajacy imobilajzer prosze o pococ i wszystkim z gory dziekuje :-D :-D :-D :-D :-D
usunieto pkt 29 regulaminu
AUDI 80 Competition quattro
- SIDNEY85
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Klemy ok ale zauwazylem ze jak radio jest wylaczone i klima (nawiew) to lepirj pali a wogole to akum jest 45 ah wiec za maly musi byc 75 ah wiec musze ztym poczekac do pazdziernika bo wtedy jade do polski a tutaj w irl maja badziewne akumy dzieki :mrgreen:
[A6 , C5 , 1.8T ] problem z porannym przymrozkiem
Witam! Mam wielki problem i liczę na waszą pomoc:)
Dzisiaj rano chciałem odpalić moją Audiczkę była cała zamarznięta , oblodzona (-5 stopni) i niestety... Odpalam dwa razy niby wolniutko coś kręciło i cisza dopiero za 3 razem kiedy dodałem gazu podczas kręcenia ledwo powoli z wielkimi problemami bardzo ciężko odpaliła. To stało się już drugi raz , pierwszy raz zdarzyło się mi podczas jesiennych przymrozków ( wtedy odpuściłem męczenie autka, postała 3 godzinki, odmarzła i normalnie odpalała) dzisiaj ponownie. Do tej pory zawsze ładnie i bezproblemowo odpala. Dodam że nie tak dawno wymieniany był olej na syntetic, filtry powietrza. Z góry dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam
!
Dzisiaj rano chciałem odpalić moją Audiczkę była cała zamarznięta , oblodzona (-5 stopni) i niestety... Odpalam dwa razy niby wolniutko coś kręciło i cisza dopiero za 3 razem kiedy dodałem gazu podczas kręcenia ledwo powoli z wielkimi problemami bardzo ciężko odpaliła. To stało się już drugi raz , pierwszy raz zdarzyło się mi podczas jesiennych przymrozków ( wtedy odpuściłem męczenie autka, postała 3 godzinki, odmarzła i normalnie odpalała) dzisiaj ponownie. Do tej pory zawsze ładnie i bezproblemowo odpala. Dodam że nie tak dawno wymieniany był olej na syntetic, filtry powietrza. Z góry dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam

już się witałem :-Dmorfeusz27 pisze:Przywitaj się na początek bo admini po Tobie pojadą.Moim zdaniem aku ci pada, zacznij od tego, sprawdź też klemy,może prąd nie przechodzić
jeśli chodzi o akumulator to w zeszłym roku go wymieniałem..poza tym coś tam kręci, wydaje się jakby coś przymarzało. Może paliwo sam już nie wiem, dzisiaj zatankowałem na innej stacji chociaż w to wątpię żeby pomogło bo z drugim autem nie ma problemu a oba samochody tankuję na tym samym cpn-ie ...
To dzieje się wtedy gdy jest większy przymrozek, bo w inne dni nie ma problemu z odpalaniem Audicy..
No nic dzięki wielkie za te cenne wskazówki. pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[a6 c5] klopoty z odpaleniem
witam, czy ktos moze wie co moze byc przyczyna trudnosci w odpaleniu rozgrzanego silnika, na zimno uruchamia sie bez problemu, ale jak przejade okolo 50 km wylacze zaplon i za chwile prubuje uruchomic ponownie pojawia sie problem tak jakby nie pracowal na wszystkich cylindrach, po kilku dluzszych przekreceniach rozrusznikiem udaje sie odpalic i z tlumnika wylatuje gesty czarny dym. Moze ktos spotkal sie z podobnym przypadkiem? :roll: :evil:
-
- Forum Audi A6 / A7
- dziq111
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
no to bedzie problem z zdiagnozowaniem
przyczyn moze byc duzo.
świece - stare po rozgrzaniu moga miec problem.
czujniki halla sa 2 jak sie zgraja silnik dopiero odpala - moze ktoryc zabrudzony albo poprosu pada....
za duza dawka paliwa - przeplywomierz,czujnik temp,
a probowales odpalac na lekkim gazie?

świece - stare po rozgrzaniu moga miec problem.
czujniki halla sa 2 jak sie zgraja silnik dopiero odpala - moze ktoryc zabrudzony albo poprosu pada....
za duza dawka paliwa - przeplywomierz,czujnik temp,
a probowales odpalac na lekkim gazie?
a8team.pl to też dobre.
-
- Forum Audi A6 / A7
- dziq111
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
jak nie byly wymieniane trzeba wymiienic i ten element wykluczyc. a jak tam sprawa z przebiegiem?? olej Znika w nie wyjasnionych okolicznosciach
:) jak puszcza dymka to albo sie zalewa (zato najczęściej odpowiada czujnik temp cieczy) choć nie zawsze albo uszczelka pod glowica i olej znika poki silnik zimny jest ok olej gesty i dawka paliwa inna pozniej jak sie podgrzeje to calkiem inna bajka. ja bym zaczoł tak:
świece - podstawa
cewki - podpiąć pod oscyloskop czy sie wachaja
fajki
czujnik temp. cieczy sprawdzic czy pokazuje temp prawidlowo - gdy bedzie zaniżać wartosci efekt jk u Ciebie na zimnym ok na cieplym tragedia gdyby zawyzal problemy z odpaleniem zimnego
warto pomierzyc cisnienia na cylindrach
No cóż trzeba przy tm posiedzieć chwile.

świece - podstawa
cewki - podpiąć pod oscyloskop czy sie wachaja
fajki
czujnik temp. cieczy sprawdzic czy pokazuje temp prawidlowo - gdy bedzie zaniżać wartosci efekt jk u Ciebie na zimnym ok na cieplym tragedia gdyby zawyzal problemy z odpaleniem zimnego
warto pomierzyc cisnienia na cylindrach
No cóż trzeba przy tm posiedzieć chwile.
a8team.pl to też dobre.
- SIDNEY85
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Sprawawdz pokolei, akum nie wazne ze go kupiles w zeszlym roku moze ci niedoladowywuje, podepnij miernik i zmierz jakie napiece masz zanim odpalisz,przeczysc klemy moze zasniedziale niestykaja, moze byc problem z rozrusznikiem mi tak padal powoli szczegolnie na zimnym krecilem po 2-3-4 razy i wkoncu po pol roku od kupienia padl calkiem, jak juz przedmowca napisaL filtr paliwa przyczyn moze byc kilka.