Witam.
Mam problem z halasem dobiegajacym z drzwi kierowcy i pasazera. Problem objawia sie przy wiekszych predkosciach od ok 130km/h w aucie jest duzy halas. Mam wrazenie, ze w drzwiach kierowcy pochodzi z lewego gornego rogu. Jechalem takim samym autem, ale kombi z tego samego roku i tak nie halasuje. Ma ktos z Was podobnie ? Moze ktos poradzil sobie z tym problemem. Uszczelki wydaja sie byc ok. Auto bezwypadkowe.
A6 c7 2011 (model 2012) duzy halas z okolic drzwi przy wiekszych predkosciach
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: A6 c7 2011 (model 2012) duzy halas z okolic drzwi przy wiekszych predkosciach
A na pewno idzie to z okolicy dzwi?
Re: A6 c7 2011 (model 2012) duzy halas z okolic drzwi przy wiekszych predkosciach
Jak przyloze ucho do gornego rogu drzwi to slychac, ze stamtad halas jest najbardziej slyszalny. Szum powietrza od predkosci.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2011
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Paliwo: Diesel
Uszczelki wszystkie są i dobrze polegają?
Dzwi rowno z karoseria?
Szyby dobrze do góry zamkniete
Dzwi rowno z karoseria?
Szyby dobrze do góry zamkniete
Okna zamkniete. Uszczelki wygladaja dobrze, drzwi rowniez wygladaja jakby nie byly gdzies opuszczone. Dla pewnosci chyba pojade do blacharza, zeby ocenil. Myslalem tez, zeby gdzies za pomoca kompresora dmuchac powietrzem w okolicach drzwi i zobaczyc, gdzie jest najwiekszy halas.
- sabuk2006
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazimierz
- Moje auto: Allroad C5
- Rocznik: 2002
- Silnik: 2.7T 250KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam.Marines pisze: ↑06 maja 2022, 23:13Okna zamkniete. Uszczelki wygladaja dobrze, drzwi rowniez wygladaja jakby nie byly gdzies opuszczone. Dla pewnosci chyba pojade do blacharza, zeby ocenil. Myslalem tez, zeby gdzies za pomoca kompresora dmuchac powietrzem w okolicach drzwi i zobaczyc, gdzie jest najwiekszy halas.
Masz dwie możliwości.
1. Ściągnięcie obicia - boczku drzwi i regulacja w dolnej części ramy okiennej,
a jeśli nie ma już możliwości regulacji to:
2. Całkowicie opuścić szybę (klocek drewniany owinięty w szmatę) podłożyć w dolnej części drzwi (przy słupku) i lekko przegiąć ramę okienną w kierunku nadwozia.
P/S
Dobrze byłoby abyś uzupełnił profil - awatar.
Pozdrawiam.