Audi a6 c6 Avant
Witam.rafmadrid pisze: ↑01 lut 2021, 01:23Witam panowie , potrzebuję pomocy, podłączyłem lusterko z wideorejestratorem I kamerką cofania, lusterko juz podłączone po zaplonie i kable puszczone do bagażnika, zdemontowałem tapicerkę tylniej klapy bo to avant i teraz pytanie który to kabel do swiatla wstecznego, żeby podpiąć kamerkę żeby załączała się wraz z biegiem wstecznym w linku jest złącze do swiateł tylnich ( https://www.fotosik.pl/zdjecie/03fe635c04930130 ) i pod który się podpiąć? Dzięki z góry
Audi a6 c6 Avant
Witam.
Witam.
Witam.trewi pisze: ↑12 lut 2022, 23:18tak jest zasilane u mnie oświetlenie
Impulsowe zasilanie żarówek
Niektórzy producenci samochodów, głównie niemieckich, stosują impulsowe zasilanie żarówek. Technologia ta stosowane jest w celu zmniejszenia ilości ciepła wydzielanego przez żarówki halogenowe / coraz mniejsze lampy/, próby zwiększenia ich żywotności oraz kontroli ich stanu przez system CANBUS. W tym przypadku, żarówki zasilane są napięciem modulowanym przez komputer samochodu. Napięcie jest wyłączane na ok. 2 ms co nie wpływa, z uwagi na bezwładność cieplną na widoczność światła z żarówki halogenowej. W przypadku żarówki LED może zaistnieć sytuacja, że żarówki LED mogą migać, a następnie zostaną wyłączone. W takim przypadku konieczne jest zainstalowanie dodatkowego LED dekodera.
przekaźnik zastosowałem aby impuls włączający kamerę szedł bezpośrednio z akumulatora bo z lampy wstecznego nie było efektu (Impulsowe zasilanie żarówek)
pozycyjne działają tak samo wymieniłem żarówkę led na tania z allegro i ledwo co świeci
jak zamienić to zasilanie na ciągle
Witam.