Swap 1.8 na 1.8T
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8 125KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Swap 1.8 na 1.8T
Witam jestem szczęśliwym Posiadaczem Audi A6C5 z silnikiem 1.8 AJP. Chciałbym włożyć silnik 1.8T a moje pytanie brzmi czy każde 1.8T z dowolnym kodem silnika podejdzie czy tylko wybrane modele?Pozdrawiam
- sabuk2006
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazimierz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.7T 250KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Re: Swap 1.8 na 1.8T
Witam.
Oprócz sinika trzeba jeszcze instalację elektryczną oraz komputer wymienić a najlepiej z tego samego sinika.
Do tego dochodzi orurowanie ssące, oraz inercooler jeden lub dwa.
Co do samego sinika powinno wszystko pasować (sinik - skrzynia a najlepiej 6-biegów) choć nie wiem jak z samym podłączeniem wydechu, tam będziesz miał turbinę K03S.
Poczekaj jeszcze niech wypowiedzą się doświadczone osoby, które takie coś robiły.
Pozdrawiam.
Oprócz sinika trzeba jeszcze instalację elektryczną oraz komputer wymienić a najlepiej z tego samego sinika.
Do tego dochodzi orurowanie ssące, oraz inercooler jeden lub dwa.
Co do samego sinika powinno wszystko pasować (sinik - skrzynia a najlepiej 6-biegów) choć nie wiem jak z samym podłączeniem wydechu, tam będziesz miał turbinę K03S.
Poczekaj jeszcze niech wypowiedzą się doświadczone osoby, które takie coś robiły.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.8 125KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
To wiem kolego i dzięki jeszcze licznik i stacyjka wszystko od jednego auta. Bardziej mi zależy czy każdy kod silnika będzie pasował w bude
- sabuk2006
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazimierz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.7T 250KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Witam.rafi1978_2008 pisze: ↑30 sty 2022, 22:10To wiem kolego i dzięki jeszcze licznik i stacyjka wszystko od jednego auta. Bardziej mi zależy czy każdy kod silnika będzie pasował w bude
Z tym licznikiem masz rację, bo jest tam immobiliser.
Wg mnie, jeśli taki silnik był montowany fabrycznie, to powinno wszystko pasować ale niech potwierdzą bardziej doświadczeni.
Pozdrawiam.