[A6 C5] Orurowanie avanta
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] Orurowanie avanta
Witam,mieszkam w miejscu gdzie bardzo trudno zaparkować wózek mi a mojej żonce jeszcze trudniej . Zacząłem się zastanawiać jak zabezpieczyć auto przed otarciami zwłaszcza zderzaków przez inne auta możne by takie delikatne orurowanie z przodu i z tyłu - chodzi mi o walory praktyczne mniej estetyczne chociaż żeby to nie wyglądało na wieś może ktoś widział taki model
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2009, 16:29 przez pasazer, łącznie zmieniany 1 raz.
S-LINE
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić A6 w kagańcach ale jeśli tico i podobne wynalazki można spotkać orurowane to może i do A6 się jakieś znajdzie. ale
"Według przepisów UE tego typu konstrukcje są niedozwolone, właśnie z powodu zagrożenia dla innych użytkowników dróg. Przepisy unijne zezwalają na montowanie jedynie elementów orurowania wykonanych np. z tworzyw sztucznych o określonej twardości i wymiarach. Są one wówczas jedynie ozdobą, a w sytuacjach używania samochodu w terenie to wystarczy, żeby chronić reflektory samochodowe przed gałęziami."- cytat z artykułu dotyczącego aut terenowych.
"Według przepisów UE tego typu konstrukcje są niedozwolone, właśnie z powodu zagrożenia dla innych użytkowników dróg. Przepisy unijne zezwalają na montowanie jedynie elementów orurowania wykonanych np. z tworzyw sztucznych o określonej twardości i wymiarach. Są one wówczas jedynie ozdobą, a w sytuacjach używania samochodu w terenie to wystarczy, żeby chronić reflektory samochodowe przed gałęziami."- cytat z artykułu dotyczącego aut terenowych.