Błąd ciśnienia w oponach TPMS (wszystko sprawne przez komputer próbowałem zapisywać nic to nie pomaga ). Migacz prawy ( po odpaleniu przez chwilę działa ale wywala błąd razem z tymi wyżej i przestaje ). Zazwyczaj tym błędami towarzyszą jeszcze ABS ESP i wtedy któryś z czujników padł ale w moim przypadku ich nie ma wszystkie czujniki sprawdzone łożyska w porządku moduł w bagażniku i komfortu sprawdzone dobre . Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to ten co w tytule
moduł hamulca ręcznego znalazłem go na allegro i tłumaczył by to ten niedziałający AUTO-HOL ale nie mogę znaleźć wiecie może gdzie on jest ?.
Dodam że moja stłuczka może nie mieć nic wspólnego z tą awaria gdyz wcześniej w okresy DESZCZOWE miałem podobny problem tylko wtedy też świecił się od ABS ESP wymieniłem czujnik i po problemie teraz jednak problem wrocil jednak bez wspomnianych ABS ESP znów w deszczowa porę bo auta czekało na remont ponad miesiąc na deszczu akurat taka pora była w Polsce .
Komputer pokazuje jedynie błąd :
Błąd u1113
nie odbiera sygnały z modułu sterującego ale nie pisze jakie to moduł sterujący
Też na wszelkie sposoby usuwaliśmy błąd sprawdzaliśmy prędkość wszystkich kół wszystko jest w porządku eteraz stało kilka dni w ciepłym pomieszczeniu z myślą że jakimś cudem to pomoże przejrzałem też wszystkie wiązki w bagazniku i wysuszylem dokładnie sprawdziłem bezpieczniki . Może ktoś z was miał podobny problem macie jakiś pomysł na te usterkę
chętnie skorzystam z każdej pomocy.
e