Jaki sensor deszczu zmierzchu a6
Jaki sensor deszczu zmierzchu a6
Witam Kolegów mam do Was pytanie czym się różnią czujniki deszczu jeśli mamy taki sam nr a różnią się tylko końcowa literka np 8K0955559 a 8K0955559A...8K09555559D...jest jeszcze z koncówką C i E ...jakie są różnice potrzebuje zastąpić D nie mogę nigdzie znaleźć ....jaki podejdzie sensor z inną koncówką? ?pozdrawiam i czekam za odpowiedzią
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Jaki sensor deszczu zmierzchu a6
Panowie.
Mam problem z moim sensorem. Kłopoty zaczęły się od wymiany akumulatora i montażu wideorejestratora. Może to zbieg okoliczności może ja coś zrobiłem źle. Aku zmieniłem bo stary po zakupie auta już padał sam, był jeszcze oryginał chyba z 2006 roku. Na aku nie ma kodu BEM więc zakodowałem za pomocą VCDS kodem z varty o zbliżonych parametrach.
Wideorejestrator podpiąłem za pomocą up2 kit pod kable od zasilania szyberdachu. Od tej pory nie działają mi światła po zmierzchu na auto, coming/living home oraz wycieraczki na auto ( jedna prędkość wycieraczek ).
Co zrobiłem źle ?
Mam problem z moim sensorem. Kłopoty zaczęły się od wymiany akumulatora i montażu wideorejestratora. Może to zbieg okoliczności może ja coś zrobiłem źle. Aku zmieniłem bo stary po zakupie auta już padał sam, był jeszcze oryginał chyba z 2006 roku. Na aku nie ma kodu BEM więc zakodowałem za pomocą VCDS kodem z varty o zbliżonych parametrach.
Wideorejestrator podpiąłem za pomocą up2 kit pod kable od zasilania szyberdachu. Od tej pory nie działają mi światła po zmierzchu na auto, coming/living home oraz wycieraczki na auto ( jedna prędkość wycieraczek ).
Co zrobiłem źle ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Kontakt:
Odepnij wideorejestrator i zobacz czy będzie dobrze. Przywróć instalację elektryczną do oryginału.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2006
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
Używałem szybkozłączek więc za dużej ingerencji nie było. Podpiąłem się pod zasilanie szyberdachu. Czujnik jak nie działał tak nie działa. W blokach pomiarowych 15 w vcds jest status off.
W adaptacji nie ma opcji włączenia.
Mam wpisany kod krótki ale nie mam w vcds kodu importera i tego wsc, same zera. Tak powinno być? Bład brak nastawy lub adaptacji.