[A6 C6] Plastidip - pakiet chrom
[A6 C6] Plastidip - pakiet chrom
Czy zna ktoś z Was sposób na pomalowanie chromowanych listw wokół szyb plastidipem bez demontażu? Próbowałem malować oklejając obszar obok listw taśmą, ale plastidip zszedł z listw razem z nią. Jakieś porady?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wielebyt ustaw auto
- Moje auto: Nie mam
- Rocznik: 2022
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Powieszchnia listew ,grila ze względu na chrom ma bardzo słabą przyczepność dla powłok lakierniczych,odklejnie taśmy tak jak kolega wyżej pisał zaraz po lakierowniu, ale czy to długo
wytrzyma to wątpie, myjka i prędkości zrobi swoje i będzie złazić.
Co innego gdyby ktoś chciał zrobić to na stałe, wtedy odpowiednie przygotowanie powieszchni,dobre materiały i będzie trzymać.
wytrzyma to wątpie, myjka i prędkości zrobi swoje i będzie złazić.
Co innego gdyby ktoś chciał zrobić to na stałe, wtedy odpowiednie przygotowanie powieszchni,dobre materiały i będzie trzymać.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2010
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Re: [A6 C6] Plastidip - pakiet chrom
O grila nie ma sie co martwic. Mialem kiedys calego dipowanego i trzymalo sie ponad 4 lata. Ani myjka cisnieniowa ani predkosc nie zrobila temu nic. Tak sie trzymalo ze mi seszlo dlugo by to sciagnac. 2 butelki rozpuszczalnika i pedzelkiem wszytkie zakamarki czyscilem.
Jesli chodzi o chrom wokol okien, tez dipowalem. Okleilem wszystkie listwy i reszte auta bo malowalem cale chromy, nawet w prodach drzwi.
Guma uszczelniajaca drzwi jednak ocierala tam mocno i zrobily sie firany. Dip sie sciagal za kazdym zamknieciem drzwi.
Po kilku dniach od malowania, sciagnalem wszystko.
Najlepszy rozwiazaniem bedzie oklejenie vinylem albo tasmami "usuwajacymi chrom" - Chrome Delete.
Jesli chodzi o chrom wokol okien, tez dipowalem. Okleilem wszystkie listwy i reszte auta bo malowalem cale chromy, nawet w prodach drzwi.
Guma uszczelniajaca drzwi jednak ocierala tam mocno i zrobily sie firany. Dip sie sciagal za kazdym zamknieciem drzwi.
Po kilku dniach od malowania, sciagnalem wszystko.
Najlepszy rozwiazaniem bedzie oklejenie vinylem albo tasmami "usuwajacymi chrom" - Chrome Delete.
A6 C6 Avant 170BHP+mapa stage 1 (ok 200BHp)