NaviTronic pisze: ↑25 lip 2021, 19:09
Vipers33 pisze: ↑25 lip 2021, 17:55
NaviTronic pisze: ↑25 lip 2021, 17:26
Rozwiązaniem nie jest zgłosić się do kogo kolwiek , a rozwiązanie podesłałem w linku , należy wszystko uważnie poczytać:) Cały czas nie potrafisz/nie chcesz zrozumieć że problem nie jest w oprogramowaniu lub w ryzyku jego wgrania ponieważ ono w ogóle nie istnieje , program wgrywa się całkowicie bez problemowo - opisywane przeze mnie zagrożenie wynika ze SPOSOBU AKTYWACJI FUNKCJI - poprzez Exception List które z czasem prowadzi do zaprzestania działania jednostki , nie losowo , nie przypadkiem a zawsze w każdym przypadku , kwestia tylko różnych momentów
Bardzo proszę tego nie odbierać jako atak lub negowanie czyichś działań a najzwyczajniejszą przestrogę i ostrzeżenie - problem istnieje i każdy ma prawo o nim wiedzieć i od niego ma zależeć czy postanowi podjąć się czy nie
To Panie NaviTronic, proszę nas oświecić i powiedzieć jak temu zapobiec, aby nie było tego problemu i wtopy. Wszyscy zwolennicy A6 C7 nawet z zachodnich stron będą wdzięczni
Chętni zrobią sobie sami a Ci którzy się boją i tak zapłacą za profesjonalistę
Niestety zapobiec się temu nie da ponieważ internetowe darmowe solucje takie po prostu są dlatego są za darmo , z reguły gdy coś chcemy należy za to zapłacić:) każdy każdego dnia wstaje idzie do pracy i wykonuje swoją prace i otrzymuje pensje tak? tak samo jak robimy zakupy płacimy tak ? jak tankujemy samochód płacimy ? jeżeli nie chcemy tego robić to albo zgłaszamy się po darmowe możliwości np można do pracy pójść spacerem , ponieważ za bilet na tramwaj również trzeba zapłacić tak? jeżeli nie chcemy płacić za paliwo wybieramy rower , lecz za niego też trzeba zapłacić
wszystko zależy od użytkownika i jego strefy komfortu życiowego - chcesz zjeść w dobrej restauracji ? idziesz i płacisz zostawiając napiwek
nie chcesz ponosić takich kosztów idziesz na zakupy i robisz sam tak? czy wyjdzie tak samo jak we włoskiej restauracji? pewnie podobnie ale nie tak samo:) nie chcesz w ogóle zapłacić za jedzenie zgłaszasz się do darmowej jadłodalni czekasz w kolejce z ludźmi i tez zjesz:) - można natomiast to naprawić poprzez demontaż jednostki , podłączenie urządzeń serwisowych i programowaniu na "stole" , instrukcja naprawy jest zawarta w linku który udostępniłem należy się z tym zapoznać przy herbacie lub kawie
Jednym wielkim skrótem
1. Czy można samemu za darmo aktywować funkcje w aucie ? - TAK
2.Czy wiąże się to w przyszłości z uszkodzeniami ? - TAK
3.Czy można to naprawić ? TAK -
https://www.digital-eliteboard.com/thre ... te.493205/
Dodano po 13 minutach 21 sekundach:
Trzy razy TAK - Przechodzisz dalej !
Wszystko rozumiem
Jak już trzymamy się niemieckiego forum to tu jest odpowiedź kogoś kto porównał pliki:
@Leo888
Schau dir doch mal die M.I.B. Skripte in Ruhe an... da wird nichts anders als manuell umgesetzt, nur sicherer für den User!
Bei kleinen BUGS, die M.I.B. mal kurzzeitig hatte wurd nie eine Unit geschrottet.
Das ist auch das Ziel von M.I.B. - wenn etwas nicht stimmt, passiert auch nichts.
Und selbst wenn der Worste Case - Abbruch beim flashen der ifs-root-stage2 - eintritt, ist das Problem leicht und hier mehrfach dokumentiert mit einem D-LINK (und jetzt auch vielen anderen Adaptern) zu beheben.
Und ja, das ist auch der Grund, warum M.I.B. nur die ifs-root-stage2 und nicht die ganze ifs-root flashed.
Wenn die stage1 defekt ist, kommt man nur über UART ran!
Wynika z tego, że nie ma żadnej różnicy między zmodyfikowanym oprogramowaniem, a zrobieniem tego samego ręcznie.
Ponad to wypowiedź osoby z niemieckiego forum, którą zamieściłeś nie była oparta na jej doświadczeniach a jedynie gdzieś tam zasłyszana:
"Ich stehe hier nur stellvertretend für mehrere Köpfe, die daran gearbeitet haben.
Aber Danke
Gerade der kommerzielle Teil ist uns ein Dorn im Auge!"
Czyli mniej więcej wygląda to tak, że piszesz o problemie, który rzekomo występuje, ale osoba która zamieściła ten wpis sama tego nie testowała tylko gdzieś tam usłyszała, od ktoś tam kto mu powiedział, że jemu ktoś powiedział, że tamten ktoś przeczytał, u tego co to napisał co wcześniej, że tamten usłyszał chociaż nie jest pewien co usłyszał
Zainstalowałem oprogramowanie u siebie i u sąsiada do tego najnowsze mamy i jak na razie działa. Jeśli się zacznie restartować to osoby oferujące usługę wgrania oprogramowania, czy naprawy urządzenia będą miały co robić więc powinny się cieszyć. Nie widzę żadnego problemu. Czy teraz zapłacę 800 PLN czy za dwa miesiące to dla mnie żadna różnica, a może okazać, że to były jedynie plotki celowo rozsiewane przez osoby zajmujące się instalacją oprogramowania bo im klienci uciekną. Spokojnie nie uciekną zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie chciał zapłacić i nie martwić się, że coś zrobi nie tak.