Niedawno wymieniałem kompletnie zawieszenie przednie w moim aucie. Coś takiego jak na tej aukcji (ten sam producent ale kupował to mój mechanik więc nie wiem czy kupił ten dokładnie czy inny):
https://allegro.pl/oferta/zawieszenie-w ... 8614217933
Po wymianie ustawiono ponownie geometrię w zakładzie który się tym zajmuje. Od wymiany minęło może 1000km a ja załatwiłem 3 komplet łączników stabilizatora. Padają oba na raz po ok. 200km. Są dosłownie rozgrywane na kawałki: wyrywa dolną tuleje z łącznika. Gdy zdecydowałem się na samodzielną wymianę zauważyłem problem polegający na tym, że łączniki są bardzo mocno przekoszone po ich skręceniu. Nie działają w płaszczyźnie tyko są wygięte jakby drążek stabilizatora był za krótki (drążek nieruszony i nie uderzony). Póki co założyłem chinole i dołożyłen podkładki pod nie żeby były w miarę płasko zamiast po skosie. Powiedzcie mi proszę co jest nie tak. Są jakieś różne komplety tego zawieszenia z innymi miejscami zamocowania łączników albo coś pokiełbasili w geometrii? Samochód jedzie prosto i nie ściąga.
Zdjęcie:
Dodano po 5 minutach 55 sekundach:
Może są różne komplety do pneumatyki i bez.