jan88 pisze: ↑20 lut 2021, 12:25
Kazimierzu jak otwieram drzwi tylne lewe nie wlaczają sie żadne światła przy kierowcy w kabinie czy mojego dziecka przy kanapie.
Dalej jak włączam juz stacyjkę i włączam te drzwi tylne lewe nie pokazuje już FIS. Wczoraj pokazywał. Tak jakby drzwi były zamknięte a są otwarte jak sprawdzam.
Ps: przy okazji...W a6 c6 lampka wnętrza drzwi tylnych nie posiada żarówek , oświetlenie drzwi czerwonej. Tego w ogóle nie ma ale to jest inna sprawa z a6 c6. Przednie są.
Witam.
Pytałem z tego względu, że u mnie C5 po otwarciu tylnych drzwi, nie świeciła dolna biała lampka (od spodu) i boczna czerwona w drzwiach, oraz nie świeciła się lampka w tylnej dolnej części siedziska kierowcy (podświetlenie nóg dla pasażera za kierowcą) Nie pamiętam czy FIS pokazywał coś o tych drzwiach, ale po demontażu obicia drzwi doszedłem do zamka oraz mikrostyku i on był winowajcą. Gdyba tylna prawa część auta także by nie świeciła, to bym nawet o tym nie wiedział, że takie oświetlenie moja A6 posiada. Miałem trochę problem z tylną lampką sufitową, ale poprawiłem zimne luty i wszystko już działa ponad pół roku.
Zakupiłem używany cały zamek z mikrostykiem i po wymianie problem ustąpił.
Na Twoim miejscu bym sprawdził jeszcze wiązkę między drzwiami a nadwoziem, włączyć zapłon i ruszać kablami.
Następnie uderzałbym w mikrostyk, może jest już wytarty.
Pozdrawiam.
P/S
Spodziewałem się, że w A6 C6 przynajmniej będziesz miał takie oświetlenie jak u mnie.