BCM A6C7 MODUŁ KOMFORTU
BCM A6C7 MODUŁ KOMFORTU
Prosze o info o jakim oznaczeniu powinien byc moduł komfortu do A6C7 obsługujacy zwykłe lampy i grzanie foteli. Aktualnie posiadam 4H0907063B (ten nie obsługuje grzania foteli).
[ Dodano: 2016-07-14, 20:51 ]
Czy mogłby ktos podpowiedziec/rozszyfrowac o jakim numerze BCM/moduł komfortu posiada auto ponizszym VIN
1. WAUZZZ4GXDN039127
2. WAUZZZ4G8CN131769
pytam poniewaz te auta maja zwykle lampy i grzane fotele i prawdopodobnie numer jakie one posiadaja bedzie pasował do mojego.
Czy mogłby ktos podpowiedziec/rozszyfrowac o jakim numerze BCM/moduł komfortu posiada auto ponizszym VIN
1. WAUZZZ4GXDN039127
2. WAUZZZ4G8CN131769
pytam poniewaz te auta maja zwykle lampy i grzane fotele i prawdopodobnie numer jakie one posiadaja bedzie pasował do mojego.
Re: BCM A6C7 MODUŁ KOMFORTU
Witam Kolegoczaret pisze:Prosze o info o jakim oznaczeniu powinien byc moduł komfortu do A6C7 obsługujacy zwykłe lampy i grzanie foteli. Aktualnie posiadam 4H0907063B (ten nie obsługuje grzania foteli).
1. WAUZZZ4GXDN039127
2. WAUZZZ4G8CN131769
ja mam u siebie podgrzewane fotele ale światła na ledach+xsenony rok 2013
numer mojego modułu 4H0907064CN

Kolego, moja 'bieda' ma zwykłe lampy i grzanie foteli, a komfort taki sam jak kolega wyżej: 4H0907064CNczaret pisze:Prosze o info o jakim oznaczeniu powinien byc moduł komfortu do A6C7 obsługujacy zwykłe lampy i grzanie foteli. Aktualnie posiadam 4H0907063B (ten nie obsługuje grzania foteli).
1. WAUZZZ4GXDN039127
2. WAUZZZ4G8CN131769
Jeśli myślisz o wymianie, a masz jakieś pomysły przydatne dla forum to się podziel.
Ja chcę swój komfort wymienić jednak utknąłem na douczeniu pilotów, a póki co od forumowiczów dowiedziałem się "jedź na serwis"
Przepraszam, podałem nr sterownika, który zakupiłem i chcę zamontować
Mój sterownik ma nr 4H0907064CG
Ostatnio zmieniony 10 maja 2018, 16:41 przez Denix125, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Cześć,
wymieniam moduł komfortu, jak zakodować nowy (używany) za pomocą VCDS (obecny działa). Poproszę o wytyczne.
z góry dziękuję!
wymieniam moduł komfortu, jak zakodować nowy (używany) za pomocą VCDS (obecny działa). Poproszę o wytyczne.
z góry dziękuję!
- AudiSS
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Pablo
- Rocznik: 2019
- Moje auto: RS6 C8
- Nadwozie: SUV
- Silnik: V6 3.0 l
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
wymiana komfortu wywala automatycznie kilka innych kodowań.
Tylko online ODIS GEKO
zapraszam do najbliższego ASO lub prv.
Kodowanie online ODIS PW technoplanet@wp.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
A jest możliwość zamontowania, zakodowania kluczy itp do wersji przed liftowej np z 2013 gdzie bcm2 jest 4H0907064CN na bcm2 z po lifta np 4H0907064GN , lub 4H0907064EN ? Chodzi mi o zakodowanie kierunków dynamicznych a w moim tego nie można zakodować.
8. Koniecznie musisz pisać poprawną polszczyzną. Przed wysłaniem posta sprawdź, czy nie ma w nim błędów ortograficznych, interpunkcyjnych lub literówek.
Chce wymienić moduł BCM2. Mój obecny ma numer 4H0 907 064 BN. Pytanie czy ktoś się orientuje czy mogę wymienić BCM z nowszego rocznika z inna końcówką? I tym samym z innym, nowszym softem.
Przy okazji drugie pytanie jaki najwyższy soft można wgrać do modelu z softem fabrycznym 330 wgrałem 333 i wszystko działało następnie wgrałem najnowszy 827 i BCM umarł. Może trzeba wgrywać po kolei lub nie da się wgrać dużo nowszego softu do starszej wersji ktoś to ogarnął?
Jak dodać i uruchomić nowy moduł wiem z odisem -online.
Przy okazji drugie pytanie jaki najwyższy soft można wgrać do modelu z softem fabrycznym 330 wgrałem 333 i wszystko działało następnie wgrałem najnowszy 827 i BCM umarł. Może trzeba wgrywać po kolei lub nie da się wgrać dużo nowszego softu do starszej wersji ktoś to ogarnął?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
nie tak do końca. od czasu, jak VAG wprowadził blokadę montażu i adaptacji używanych modułów w których zapisane są dane pojazdu Immo, klucze, sprawa się komplikuje. możliwość adaptacji tylko u kogoś, kto ma autoryzowany dostęp do Geko, (ASO Audi jak najbardziej, tylko Autoryzowani Dealerzy nie bardzo wyrażają chęć takiej operacji, od razu startują z informacją o braku takiej możliwości i jak to zawsze bywa - propozycja zakupu nowego, oczywiście u nich). Dealer ma możliwość wysłania listu (prośby), o zezwolenie adaptacji danego modułu (oczekiwanie na odpowiedź - do 24 godz.)
R1200GS ADV LC
- AudiSS
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Pablo
- Rocznik: 2019
- Moje auto: RS6 C8
- Nadwozie: SUV
- Silnik: V6 3.0 l
- Kontakt:
JohnRambo pisze: ↑16 lut 2022, 17:21Chce wymienić moduł BCM2. Mój obecny ma numer 4H0 907 064 BN. Pytanie czy ktoś się orientuje czy mogę wymienić BCM z nowszego rocznika z inna końcówką? I tym samym z innym, nowszym softem.
wywaliłeś BCM brawo!
Po wgrywałeś soft

Kodowanie online ODIS PW technoplanet@wp.pl
Tak wywaliłem moduł przy wgrywaniu, ale już problem usunięty. Wgrałem flash z innego BCM2 do Układu NEC D70F3634 i ponownie zrobiłem aktualizacje wersji przez VCP. Już wiem gdzie popełniłem błąd poprzednio. Ustaliłem tez jaki najnowszy mogę wgrać.
Oczywiście trzeba było od nowa skonfigurować klucze, moduł wejścia przez GEKO i wszystko działa z nowa wersją softu
Dziękuje za chęć pomocy
Oczywiście trzeba było od nowa skonfigurować klucze, moduł wejścia przez GEKO i wszystko działa z nowa wersją softu

Dziękuje za chęć pomocy

Dlaczego tak uważasz ?
Dodano po 39 minutach 57 sekundach:
Nie do końca się mogę zgodzić z tym co piszesz. Wersja jaką przedstawiają autoryzowane serwisy bardzo często jest inna od prawdziwych możliwości. Przykładem jest upgrade zegarów do nowszej wersji z time laps. Dużo osób było w autoryzowanym serwisie pytać o aktualizacje i zdaniem kilku autoryzowanych serwisów w Polsce, nie da się tego zrobić i nie słyszałem o żadnym by powiedział że można wgrać upgradę by ta opcja działał a jednak można i jest on na serwerach VW !yarowsc pisze: ↑17 lut 2022, 11:42nie tak do końca. od czasu, jak VAG wprowadził blokadę montażu i adaptacji używanych modułów w których zapisane są dane pojazdu Immo, klucze, sprawa się komplikuje. możliwość adaptacji tylko u kogoś, kto ma autoryzowany dostęp do Geko, (ASO Audi jak najbardziej, tylko Autoryzowani Dealerzy nie bardzo wyrażają chęć takiej operacji, od razu startują z informacją o braku takiej możliwości i jak to zawsze bywa - propozycja zakupu nowego, oczywiście u nich). Dealer ma możliwość wysłania listu (prośby), o zezwolenie adaptacji danego modułu (oczekiwanie na odpowiedź - do 24 godz.)
W przypadku montażu BCM2 autoryzowany serwis nie ma opisanej procedury co zrobić z już zakodowanym, sterownikiem i dużo serwisantów nie będzie się zastanawiać jak to zrobić idąc na łatwiznę powiedzą że tylko nowy wchodzi w grę. Bo używanego się nie da zakodować. Nie jest to takie trudne i nie musi być wcale dostęp GEKO autoryzowanego serwisu. Owszem trzseba usunąc CP kilku modułów , dopisac klucze immo,i moduł wejścia , zgrać to wszystko ale bez przesady że jest to takie trudne.
No a o programowaniu flesha BMC2 V850 nec to autoryzwany serwis nawet nie słyszał i w życiu nie podjął by się próby ożywienia martwego modułu a naprawa w ten sposób jest w 100% poprawna i w niczym nie odbiega od nowego BMC2
Często słyszałem wychwalania autoryzowanego serwisu i ich możliwości ale prawda jest taka że to my hobbiści i fani marki audi często mamy większą wiedze. Przekonałem się o tym kilkukrotnie korzystając z serwisu audi w Gdańsku chyba że to akurat ten serwis ma taki niski poziom i w innych miastach wygląda to inaczej.