Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 2,6 LPG] Niskie obroty na zimnym silniku

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Marianoit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 2,6 LPG] Niskie obroty na zimnym silniku

Post autor: Marianoit » 22 kwie 2009, 13:06

W moim autku od dłuższego czasu nęka mnie jedna bolączka. Gdy odpalę auto(odpala "na dotyk" w aucie są strasznie niskie obroty, rzędu 400 przez około 2 minuty, później wskakuje na poprawne i tak trzyma. Po odpaleniu gdy wcisnę lekko gazu, silnik się męczy, obroty powoli rosną, chwilę zostają w miejscu jakim powinny być[np około 1500(jest wciśnięty gaz)] po czym spadają nawet do 200 i po chwili znowu do góry. Gdy wcisnę szybko gazu silnik się dusi. Obroty utrzymać na właściwym poziomie uzyskuje poprzez pompowanie delikatne gazu. Wtedy silnik się nie dusi. Dodam, że nie ma znaczenia czy krokowy jest podpięty czy nie, dlatego też on staje się głównym podejrzanym. Ktoś ma może jakieś rady?

Awatar użytkownika
artur v6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: artur v6 » 22 kwie 2009, 20:42

może i krokowy, ale sprawdż filtry paliwa jak i gazu, a w pierwszej kolejności czujnik temperatury i czy przewody powietrza do przepustnicy są całe bo może zasysa lewego powietrza
Poturbowany

Marianoit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Marianoit » 22 kwie 2009, 22:41

Filtry są nowe. Czujnik temperatury cieczy? Na Vagu pokazuje mi błąd z sensorem zasysanego powietrza, którego za cholerę nie mogę znaleźć :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja