Witam ostatnio bardzo duzo czytam na temat tuningu mechanicznego i szipsy. Jakos mnie to za bardzo nie pokusilo aby zrobic. Teraz moja mysl czyzby dalo rade wbudowac mu 4.2 V8 TDI od A8?
Wejdzie on w ogole? Pewnie Automat trzeba by bylo zmienic.
To jak na razie tylko taka mysl, jak juz to ma miec moc ogromna :mrgreen:
[A6 C5 2.5 V6 TDI] Wymiana silnika
- chanky
- Forum Audi A6 / A7
No jak na razie zadowolony jestem z tego tu, ale juz znow co nowego mam na oku. Znajomy mial wypadek z swoja A8 z roku 2006, chce mi okazyjnie sprzedac, tylko waham sie bo problem z funduszemgolob pisze:Dać się da wszystko, pytanie tylko czy to sie opłaca, koszty napewno będą ogromne, tak że bardzie opłacalne bedzie sprzedać auto dołozyć i kupić coś mocniejszego.

A tak na prawde to tylko z ciekawosci pytalem, bo seryjnie widzialem ze nie ma 4.2 w A6

myślę ze skoro do c5 jest montowany v8 w benzinum to pewnie i diesla tez by upchnął choć myśle ze koszt będzie ogromny:)
a tak apropo to przed chwila poszedlem pojeździć sobie a8 ztym motorem i poprostu jakby ktos kiedys ten motor do c5 zamontował to będzie to pocisk.....
już w a8 są duuuże wrażenia:)))))))
a tak apropo to przed chwila poszedlem pojeździć sobie a8 ztym motorem i poprostu jakby ktos kiedys ten motor do c5 zamontował to będzie to pocisk.....
- chanky
- Forum Audi A6 / A7
jankes6 pisze:myślę ze skoro do c5 jest montowany v8 w benzinum to pewnie i diesla tez by upchnął choć myśle ze koszt będzie ogromny:)
o to mi wlasnie chodzi :D
Ojciec moj ma ten Silnik w swojej A8.
Wkrotce wrzuce i tej fotki