Witam, od dłuższego czasu nie mogę sobie poradzić z różnym szarpaniem skrzyni i mocą, czasem też dziwnie odpala po nocy, lub za pierwszym razem kręci ale nie odpala, dopiero za drugim.Raz czyściłem dużą ilość czujników pod maską i chyba tylko wtedy, sprawiło to, że skrzynia zaczęła pracować idealnie a moc wróciła taka jak nigdy. Dlatego szukam przyczyny elektrycznej, w vcds nie ma żadnych błędów, tylko sporadycznie can geteway i brak zasilania na świetle stop (m25). Natomiast mój mechanik ma inny interfejs i wyskoczyły takie dwa błędy :
u0100 lost communication with ecm/pcm
p1881 target acceleration signal missing message
Błedy p1881 i u0100
- Lukjan
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Błedy p1881 i u0100
Lukjan pisze: ↑07 gru 2020, 15:54Witam, od dłuższego czasu nie mogę sobie poradzić z różnym szarpaniem skrzyni i mocą, czasem też dziwnie odpala po nocy, lub za pierwszym razem kręci ale nie odpala, dopiero za drugim.Raz czyściłem dużą ilość czujników pod maską i chyba tylko wtedy, sprawiło to, że skrzynia zaczęła pracować idealnie a moc wróciła taka jak nigdy. Dlatego szukam przyczyny elektrycznej, w vcds nie ma żadnych błędów, tylko sporadycznie can geteway i brak zasilania na świetle stop (m25). Natomiast mój mechanik ma inny interfejs i wyskoczyły takie dwa błędy :
u0100 lost communication with ecm/pcm
p1881 target acceleration signal missing message
Po wgraniu najnowszego softy do skrzyni i adaptacji auto nie szarpie. Ale hydro już chyba dostało po dupie, bo czasami jakby przeciąga, pewnie gdyby zrobić to od razu, to problemu by nie było.