Czesc wszystkim.
Borykam sie z takim malym problemem. Na kompie wywala mi blad 16496 czujnik temp. powietrza dolotowego. Wymienilem juz dwa razy i ciagle to samo!!! Ten drugi juz wsadzilem orginalny Boscha z takim samym numerem jak ten co byl. Na kompie caly czas wywala mi ten blad, auto sie krztusi ale tylko na lekkim gazie przy duzym obciazeniu tzn. 4 bieg 40-50km/h. Rece opadaja. Co to moze byc??? Jak by byl kabel walniety to i na samym zaplonie tez by wywalal blad a tego nie robi, dopiero jak wlacze silnik. Za kazda podpowiedz bardzo dziekuje....
Czujnik temperatury powietrza dolotowego.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TFSI 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Czujnik temperatury powietrza dolotowego.
Sprawdź w blokach pomiarowych jakie wartości temperatury Ci pokazuje przed odpaleniem auta (powinna być ja otoczenia) - może masz zwarcie na wiązce tego czujnika...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Błąd by wskazywał na problem z instalacji ale to chyba już wiesz po wymianie 2 czujników. Zacznij od sprawdzenia pinów może kabelek się urwał.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Slawomir
- Rocznik: 2003
- Silnik: 2.4 170KM
Problem w tym ze odczytuje blad jakims chinolem do VAG, moj VCDS nie chce sie polaczyc ze sterownikami silnika. Wszedzie wejde tylko nie w silnik, tak ze temperatury nie zobacze, jutro sprawdze wszystkie kabelki na pinach, moze tam cos znajde. Dzieki za podpowiedz....
-
- Forum Audi A6 / A7
A wiec tak. Na pinach jest prad 7,3-7,6V. Kabelki sa cale, podczas pracy silnika jak zdejme wtyczke z czujnika to nie ma zadnej roznicy pracy. Czy to normalne?
-
- Forum Audi A6 / A7
A wiec tak .
Powodem calego zamieszania byla przeplywka. Tam tez jest czujnik temperatury. Spodziewalem sie czegos lepszego od tego Forum. Slabi jestescie Panowie.
Powodem calego zamieszania byla przeplywka. Tam tez jest czujnik temperatury. Spodziewalem sie czegos lepszego od tego Forum. Slabi jestescie Panowie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Dobrze, że jesteś lepszy i poradziłeś sobie. Doceniam szczerość oraz fakt, że chociaż napisałeś co było. Po drugie następnym razem trochę kulturalnie mógłbyś oznajmić taką wieść. Piszesz na forum z problemem, a potem w taki sposób się wypowiadasz, po części obrażając innych użytkowników.