Dzień dobry.
Mam pytanie odnośnie weryfikacji usterki mojego Audi A6 C5 2003 rok Multitronic. Problem wygląda następująco. Podczas jazdy z prędkością ok. 100 km/h i dodaniu gazu auto zaczęło szarpać, prędkościomierz i obrotomierz zaczął skakać, przy drążku skrzyni biegów pokazywał się znak stopy i cykanie jakby przekaźnika. Przy braku mocniejszego dodawania gazu auto jechało płynnie. Problem pojawia się za każdym razem jak dodaję gazu. Szarpnięcia są bardzo mocne, skoki wskazówek zegara też bardzo duże. Czy problem może leżeć po stronie pompy paliwa w zbiorniku albo filtra czy raczej na pewno jest to kwestia skrzyni? Uczucie trochę jakby przy spadającym łańcuchu w rowerze, aczkolwiek wydaje mi się że auto może na chwilę gasnąć i dlatego zapala się stopa przy skrzyni biegów. Jak mogę to zweryfikować? Auto porzuciłem 200 km od domu co stanowi mały problem
Audi A6 C5 Multitronic szarpanie
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Moje auto: Inne
- Rocznik: 2019
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Re: Audi A6 C5 Multitronic szarpanie
Jaki silnik? Wygląda bardziej na problem z zasilaniem a nie samą skrzynią
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ROSTISLAV
- Moje auto: Q5
- Rocznik: 2010
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Skrzynia biegow do wymiany lub naprawy , lancuch slizga sie na stozkach . Potrzebna jest diagnostika , i odwiedz servis do napraw skrzib biegow .
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Moje auto: Inne
- Rocznik: 2019
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
dobra na komputerze teraz widzę że 1.9tdi , we Wrześni masz Bart-s od skrzyń a z Poznania masz niedaleko , nikogo lepszego nie znajdziesz https://panoramafirm.pl/wielkopolskie,w ... h_pfg.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Matt
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2003
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
To auto jest warte 7 tys zł. Sama diagnostyka u tego Barta to pewnie z 500 zł a mi zależy żeby wykluczyć inne rzeczy poza skrzynią. Bez skrzyni pójdzie za 4 tys na sprzedaż. Spędziliśmy razem wiele wspaniałych lat ale była przeznaczona już na sprzedaż tylko jest bardzo uczuciowa i nie chce się chyba ze mną rozstawać.