Witam wszystkich....
Posiadam Audi a6 c7 chodzi mi mianowicie o uklad parkowania jest w nim przedni i tylny wszystko działa czy jest możliwość by układ parkowania włączał się gdy jest pierwszy bieg? Jest przycisk ale wolałbym by uruchamiało się przy pierwszym biegu.... Na biegu R uruchamia się normalnie i po przełączeniu na D z R też działa do 2 biegu.... Chodzi mi dokładnie gdy już gdzieś dojeżdżam i chce zaparkować przodem do muszę z przycisku włączac system a automatycznie nie może?
System parkowania
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: GRZESIEK
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0.TDI 177KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
System parkowania
Obroty turbiny mnie nakręcają...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Re: System parkowania
Musi być tak, bo inaczej non stop włączałby się przy ruszaniu. Podjeżdżałbyś w korku i non stop uruchamiałyby się czujniki. Ile razy parkujesz przodem? Te kilka razy można nacisnąć przycisk
. Po drugie warto wyczuć długość przodu i nie będzie problemu z parkowaniem
.

-
OnlineKKgg
- Moderator
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Napęd: FWD
mat, z całym szacunkiem ale Twoja odpowiedź jest nieco bez sensu. Ja też uważam że przy dojeżdżaniu do przeszkody system mógłby włączać wizualizację czujników parkowania. Tak to działało w BMW 5 którą zdarzyło mi się jeździć i było to mega wygodne. Oczywiście nie chodzi mi o uruchamianie systemu przy jeździe na pierwszym biegu a wyłącznie o powolne dojeżdżanie do przeszkody. W każdym razie - audi tego nie umożliwia z tego co wiem i koniec.
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Mi akurat to nie przeszkadza, bo nie mam problemu z wyczuciem przodu. Mogę zaparkować dosłownie kilka cm przed przeszkodzą.
-
OnlineKKgg
- Moderator
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
Pogratulować
ja również. Ale przecież: po pierwsze nie będziemy się tu przechwalać kto ma ile centymetrów przez zderzakiem
, po 2) nie każdy jest taki doskonały, po 3) jak widać są tacy którzy chcieliby to mieć, po 4) inni producenci to robią. Pozdro

Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Tereotycznie można dołożyć osobny moduł, który wykorzystując szynę CAN mógłby uruchamiać podgląd, ale najpierw trzeba byłoby taki zaprojektować.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2014
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0.TDI 177KM
Osobiście też chciałbym mieć tą opcję, że przy bardzo małej prędkości włączają się czujniki. Jeśli ktoś wie gdzie można to zaprogramować to proszę o pomoc. Wiem, że niektórzy uważają, że to bez sensu ale są i tacy którzy chcieliby to mieć.