Dymi z lewego nadkola
- 

mmajevsky
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
 - Rocznik: 1999
 - Moje auto: A6 C5
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 2.8 ALG 193KM
 - Napęd: Quattro
 - Skrzynia: Tiptronic

Dymi z lewego nadkola
Witam, mam taki problem gdy parkuje samochod i pokręce troche kierownicą zwlaszcza skracają w lewo przy minimalnej prędkości niemalże stojąc w miejscu, zaczyna wydobywać się dymek z lewego nadkola miedzy maską a błotnikiem (szparą). Probowalem to zlokalizować, nic nie  widać nic nie cieknie tylko czuć przydałoby plastik. Jakieś pomysły, coś ze wspomaganiem? Wspomaganie troche ciężej chodzi, może przez opony 235 szerokość.

- Doc
 - Administrator

- Imię: Andrzej
 - Rocznik: 2006
 - Moje auto: A6 C6
 - Nadwozie: Limuzyna
 - Silnik: 2.7TDI 180KM
 - Napęd: FWD
 - Skrzynia: Manual
 - Paliwo: Diesel
 - Kontakt:

Re: Dymi z lewego nadkola
Raczej nie z oponami skoro słyszysz, dymi skracają tylko w lewo. Albo pompa, przewody od wspomagania albo maglownica. Coś Ci leciutko cieknie.

2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce.  Kontakt z redakcją.
						- 

mmajevsky
 - Forum Audi A6 / A7

Sprawdzałem, nic nie cieknie tylko czuć plaskitiem przypalonym jak pokręce kierownicą, szukałem co to może byc i nadal nic. Może to z pompy wspomagania dymi bo z jej okolic wydobywal się dymek.

- 

Lukasz007
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Łukasz
 - Rocznik: 1998
 - Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
 - Paliwo: Benzyna

Ale pompe od wspomagania masz centralnie z przodu między głowicami a nie z lewej. U mnie kiedyś śmierdziało gdy miałem mikropęknięcia od spodu zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodzenia - standard w c5. Pojedyncza kropla jak już się wysączyła to spadała na kolektor wydechowy. Z tym, że przy dużych prędkościach było to wyczuwalne i b. rzadko. Pompa od wspomagania raczej nie puszcza dymu, prędzej ślizgający się pasek ale to byś słyszał.
Jeszcze przychodzi mi do głowy przetarta/dziurawa plecionka/wydech. Swego czasu jak się zatrzymałem to przez chwilę spod auta wylatywał dym jk spod lądującego śmigłowca - oczywiście adekwatnie do gabarytu;P

Jeszcze przychodzi mi do głowy przetarta/dziurawa plecionka/wydech. Swego czasu jak się zatrzymałem to przez chwilę spod auta wylatywał dym jk spod lądującego śmigłowca - oczywiście adekwatnie do gabarytu;P
- 

mmajevsky
 - Forum Audi A6 / A7

Tylko problem jest w tym, ze to dzieje się przy parkowaniu tyłem na pełnym skręcie w lewo (nie zawsze) i wtedy leci dymek. Dodam jeszcze, że gdy jade powoli tak z 20-30km/h i skrecam w lewo to czuć jakies wibracje na kierownicy, tylko przy tej prędkości. Wycieków nie ma.

- 

mmajevsky
 - Forum Audi A6 / A7

Dzieki chłopaki problem rozwiązany, wina była po stronie pękniętego zbiorniczka wyrównawczego tak jak napisaliście wyżej.