Gaśnięcie silnika na wolnych obrotach audi a6c6 3.0tdi automat, auto chodzi po odpaleniu ok 30seku
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Gaśnięcie silnika na wolnych obrotach audi a6c6 3.0tdi automat, auto chodzi po odpaleniu ok 30seku
Witam, mam problem z gaśnięciem silnika na wolnych obrotach audi a6c6 3.0tdi automat 286tys przebiegu, auto po odpaleniu chodzi 30 sekund i gasnie, w trakcie jazdy jest ok aż do momentu zatrzymania się na dłużej niż 30sekund bo gasnie, kłopot robi się uciążliwy ze względu na automatyczna skrzynie biegów ponieważ potrafi zgasnąć w trakcie dojazdu do skrzyżowania podczas jazdy przy wolnej prędkości, proszę o pomoc 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Skrzynia: Tiptronic
Re: Witam, mam problem z gaśnięcie silnika na wolnych obrotach audi a6c6 3.0tdi automat, auto chodzi po odpaleniu ok 30s
Problem z zasilaniem w paliwo powietrze.
zakładam ze filtry powymieniane.
na dzień dobry odepnij przepławkę
zakładam ze filtry powymieniane.
na dzień dobry odepnij przepławkę
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: Automat
Re: Witam, mam problem z gaśnięcie silnika na wolnych obrotach audi a6c6 3.0tdi automat, auto chodzi po odpaleniu ok 30s
Właśnie filtrów jeszcze nie wymieniałem, czyli przepływka może robić problem? Czyli odpięcie jej powinna pomoc czy wymiana?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Skrzynia: Tiptronic
odepnij na razie i powiedz czy sie nie polepszyło
Re: Gaśnięcie silnika na wolnych obrotach audi a6c6 3.0tdi automat, auto chodzi po odpaleniu ok 30seku
Miałem podobnie. Auto gasło tylko na wolnych obrotach. Na światłach musiałem lekko dodawać gazu żeby mi nie gasł. U mnie powodem były uszkodzone wtryskiwacze, na skutek opiłkującej pompy wysokiego ciśnienia CR. Nieprzyjemna sprawa. Sprawdź te filtry itd. po wymianie zawieź stary filtr gdzieś pod mikroskop i niech Ci sprawdzą czy nie ma opiłków.