Witam wszystkich, od jakiegoś czasu zmagam się z problemem który trapi moja a6

Mianowicie po dłuższym postoju np. przez noc po odpaleniu samochód jakby nie pracował na wszystkie cylindry, na bank go zalewa bo z tyłu jest zadyma na niebiesko i czuc nie spaloną benzynę i rzuca całym autem. Po przytrzymaniu pedału gazu przez około 10 sek auto zaczyna pracować równo. Pierwsze podejrzenie padło na wtryski benzyny, że któryś delikatnie przepuszcza benzynę przez noc. Wtryski wymieniłem razem z całą listwą i przy okazji wężyki od podciśnienia lecz nie dało to żadnej poprawy. Następnie weryfikowałem czy nie przepuszczają przez noc wtryski LPG gazu lecz po spuszczeniu gazu z instalacji i kilkudniowej jeździe na samej benzynie objawy z rana nadal takie same. Wczoraj sprawdzałem również vcdsem na zimnym czujnik temp cieczy i czujnik temp powietrza wlotowego i wartości były takie jak temperatura na zewnątrz więc jest ok. Nie bardzo juz wiem co to może być, sprawdzałem też świece i cewki ale tutaj raczej problem by występował czy zimny czy cieply. Na dniach jeszcze dla swietego spokoju wyczyszczę przepustnice. Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc i na pewno się odwdzięczę, pozdrawiam

.