Czy macie jakieś dodatkowe zabezpieczenia antykradzieżowe ? MI przyszedł pomysł usunięcia gniazda obd i przeniesienia go w bezpieczniejsze miejsce. Według mnie bez gniazda OBD jest dużo bardziej utrudniony rozruch silnika. Chyba ze zamieniaja cały sterownik
Dodatkowe zabezpieczenie antykradzieżowe
-
RafalTBG
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Rafal
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 ASG 299KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Dodatkowe zabezpieczenie antykradzieżowe
Witam. Ze względu na ogólny temat postanowiłem wrzucić go w ten dział ponieważ jest powiązany z elektryką ale do rzeczy.
Czy macie jakieś dodatkowe zabezpieczenia antykradzieżowe ? MI przyszedł pomysł usunięcia gniazda obd i przeniesienia go w bezpieczniejsze miejsce. Według mnie bez gniazda OBD jest dużo bardziej utrudniony rozruch silnika. Chyba ze zamieniaja cały sterownik
- acinr_PL
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ja w A6 C7 gniazdo obd mam w tym samym miejscu ale mam przepinowane gniazdo tzn zmieniłem piny od szyny can (nie polecam przepiniwac pinu od zasilania i masy bo każde podłączenie obojętnie jakiego kabla spowoduje jego spalenie- dla potencjalnego złodzieja to może i dobrze bo spaliło by jego sprzęt ale pewnie w nerwach pocialby cała tapicerkę wewnątrz auta) przepinajac can będzie tylko błąd komunikacji.
- mechaniczna blokadę skrzyni biegów
- alarm z czujka zbicia szyby i przechyłomierzem
- GPS z funkcją śledzenia na żywo w apce w tel z możliwością zdalnego odcięcia zapłonu, gps spiety z alarmem gdy wyje 10sek mam smsa że ktoś mi się włamał do auta, GPS również z funkcją podsłuchu gdy zadzwonię na nr lokalizatora słyszę wszystko co się w aucie dzieje
- obowiązkowo AC
- mechaniczna blokadę skrzyni biegów
- alarm z czujka zbicia szyby i przechyłomierzem
- GPS z funkcją śledzenia na żywo w apce w tel z możliwością zdalnego odcięcia zapłonu, gps spiety z alarmem gdy wyje 10sek mam smsa że ktoś mi się włamał do auta, GPS również z funkcją podsłuchu gdy zadzwonię na nr lokalizatora słyszę wszystko co się w aucie dzieje
- obowiązkowo AC
-
RafalTBG
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Rafal
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 ASG 299KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
co do GPSa to w tej chwili mają takie zagłuszacze że może zobaczysz go na 20-30 sekund.
Przy wyjącym alarmie dziś mało kto reaguje.
Mgólbyś podesłać linka do takiej mechanicznej blokady skrzyni ?
Pytałem dystrybutorów ecu mastera ( zeby zamienić zamiast ori sterownika ) i " wyciągać mape " ale na chwilę obecną nie ma nic takiego na rynku .
Przy wyjącym alarmie dziś mało kto reaguje.
Mgólbyś podesłać linka do takiej mechanicznej blokady skrzyni ?
Pytałem dystrybutorów ecu mastera ( zeby zamienić zamiast ori sterownika ) i " wyciągać mape " ale na chwilę obecną nie ma nic takiego na rynku .