Niestety zbyt wcześnie się ucieszyłem. Przy połączeniu tych mas po pewnym czasie upala bezpiecznik 20A, który odłącza pompkę paliwa i auto staje. Rozpiąłem tą zworkę, teraz można normalne jeździć ale nie działa wskaźnik paliwa i temperatury płynu chłodzącego.
Samochód z taką usterką kupiłem, nie znam historii tej usterki.
Co zauważyłem to w liczniku było "grzebane".
Macie jakieś jeszcze pomysły?
Adaptacja licznika po jego wymianie
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
bendzji, Też podejrzewam uszkodzony licznik, tym bardziej że jest mocno "grzebany"
Mógłbyś sprawdzić na swoich schematach gdzie konkretnie dochodzi masa pływaka? Czy może do licznika? Jeśli tak to jeszcze bardziej stawia na jakieś zwarcie w liczniku. Czy mogę kupić drugi licznik i podłączyć go na próbę niezakodowany? Czy coś będzie wskazywał? Pytam bo jeszcze tego nie robiłem, musiałbym poszukać opis.
Mógłbyś sprawdzić na swoich schematach gdzie konkretnie dochodzi masa pływaka? Czy może do licznika? Jeśli tak to jeszcze bardziej stawia na jakieś zwarcie w liczniku. Czy mogę kupić drugi licznik i podłączyć go na próbę niezakodowany? Czy coś będzie wskazywał? Pytam bo jeszcze tego nie robiłem, musiałbym poszukać opis.
-
- Forum Audi A6 / A7
Ok ale i tak kupię na złomie drugi licznik w razie gdyby trzeba było wymienić i kodować. Może to być dowolny od A6 C5 czy mam szukać jakiegoś konkretnego?
Jeśli kable masowe łączą się na słupkach to po wymianie licznika i tak tej masy pływaka nie będzie. Będę musiał jeszcze dostać się do słupków i posprawdzać gdzie ginie ta masa.
Jeśli kable masowe łączą się na słupkach to po wymianie licznika i tak tej masy pływaka nie będzie. Będę musiał jeszcze dostać się do słupków i posprawdzać gdzie ginie ta masa.
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak, to jest odczyt z tego licznika https://a6klub.pl/files//thumbs/t_tester_133.jpg
Czy od anglika też mogę kupić i przełożyć do mojej obudowy?
Czy od anglika też mogę kupić i przełożyć do mojej obudowy?