Przerobienie MMI 3g/3g+ USA na EU + ochrona komponentu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
jasne że może byćbodas pisze:Odis może być ryżowy?
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
-
- Forum Audi A6 / A7
login nie jest żadną tajemnicą, jako że dużo osób chce zarabiać na tym kasę to proszę bardzo,shaqal pisze:Pochwal się loginemdianix pisze:potrzebny jest do tego odis 9.2.2, żeby odczytać i zapisać eeproma w 5F, jeśli chodzi o częśtotliwości radia to wystarczy vcds i-radio zmiana kodowania pierwszego bajtu w długim kodowaniu modułu 56, edycja tego bajtu po wpisaniu kodu dostępu upoważnionego
LOGIN 12345
zmiana pierwszego bajta długiego kodowania na 00 lub jak nie chce przyjąć no na 01.
00 to raster co 0,1 MHZ
00 raster również co 0,1 Mhz i dodatkowo dochodzi trzecia częstotliwość i jest wtedy FM, LW i MW
W kodowaniu będziecie zapewne 02 w przypadku USA / Kanada lub 08 Japonia/Korea
Mam nadzieje że post nie zostanie usunięty

[ Dodano: 2020-05-10, 12:13 ]
i oczywiście działa to tylko z MMi 3GP, ciekawe czy ktoś się podzieli loginem do modułu 56 do systemu bez mmi, nazywanego chyba AIS czyli bez mmi montowanego w Q5, A4, z góry dzięki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A4 B5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re:
dianix pisze: ↑10 maja 2020, 12:13login nie jest żadną tajemnicą, jako że dużo osób chce zarabiać na tym kasę to proszę bardzo,shaqal pisze:Pochwal się loginemdianix pisze:potrzebny jest do tego odis 9.2.2, żeby odczytać i zapisać eeproma w 5F, jeśli chodzi o częśtotliwości radia to wystarczy vcds i-radio zmiana kodowania pierwszego bajtu w długim kodowaniu modułu 56, edycja tego bajtu po wpisaniu kodu dostępu upoważnionego
LOGIN 12345
zmiana pierwszego bajta długiego kodowania na 00 lub jak nie chce przyjąć no na 01.
00 to raster co 0,1 MHZ
00 raster również co 0,1 Mhz i dodatkowo dochodzi trzecia częstotliwość i jest wtedy FM, LW i MW
Mam nadzieje że post nie zostanie usunięty![]()
i oczywiście działa to tylko z MMi 3GP, ciekawe czy ktoś się podzieli loginem do modułu 56 do systemu bez mmi, nazywanego chyba AIS czyli bez mmi montowanego w Q5, A4, z góry dzięki
No niestety u mnie to nie działa w VCDS. Przekroczona wartość adaptacji. HN+R
Było: A6 C5 1.8T 308/441
A6 C5 2.7 BiT 285/419
BMW E90 335i 385/601
Jest: A6 C7 3.0T 448/530
A4 B5 1.6 LPG
A6 C5 2.7 BiT 285/419
BMW E90 335i 385/601
Jest: A6 C7 3.0T 448/530
A4 B5 1.6 LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dominik
- Rocznik: 2012
- Moje auto: Inne
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Benzyna
Re: Przerobienie MMI 3g/3g+ USA na EU + ochrona komponentu
Hallo,
gdzie popełniłem błąd?
gdzie popełniłem błąd?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cześć,
Przerabiałem mmi 3gp w a6 c7 z usa na eu. Zmieniałem kodowanie poprzez VCP, wgranie softu 942_4 przeszło gładko i jest polak.
Jedyne co nie zmieniałem - to aktualizacja bootloadera i aplikacji w pozycji muIOC. Później przy próbie wgrania map, wywala cały czas błąd 150. Próbowałem zrobić emergency update na 942, ten sam efekt, update przez czerwone menu na 1001 nie poszło - również błąd 150. Zrobiłem emergency update na 1001, poszeszło ale navi dalej nie chce przejść.
Kiedy chcę usunąć nav hdd partition w zielonym menu - zawiesza się w momencie zamykania mmi aplication.
Ktoś ma jakieś sugestie?
Szukałem na internecie jakichś porad, ale albo kończyło się to na emergency update i "za którymś razem poszło", albo na "poradziłem sobie sam".
Przeważnie przewija się temat uszkodzonego hdd, ale to biorę pod uwagę jako ostateczność. Fakt - mmi odpala się dłużej niż w innym aucie, ale tak to działa wszystko.
Przerabiałem mmi 3gp w a6 c7 z usa na eu. Zmieniałem kodowanie poprzez VCP, wgranie softu 942_4 przeszło gładko i jest polak.
Jedyne co nie zmieniałem - to aktualizacja bootloadera i aplikacji w pozycji muIOC. Później przy próbie wgrania map, wywala cały czas błąd 150. Próbowałem zrobić emergency update na 942, ten sam efekt, update przez czerwone menu na 1001 nie poszło - również błąd 150. Zrobiłem emergency update na 1001, poszeszło ale navi dalej nie chce przejść.
Kiedy chcę usunąć nav hdd partition w zielonym menu - zawiesza się w momencie zamykania mmi aplication.
Ktoś ma jakieś sugestie?
Szukałem na internecie jakichś porad, ale albo kończyło się to na emergency update i "za którymś razem poszło", albo na "poradziłem sobie sam".
Przeważnie przewija się temat uszkodzonego hdd, ale to biorę pod uwagę jako ostateczność. Fakt - mmi odpala się dłużej niż w innym aucie, ale tak to działa wszystko.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
Możesz wyslać do mnie mmi, możliwe że problem jest w dysku twardym.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Edgar
- Rocznik: 2019
- Moje auto: RS6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 333KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Re:
Ten login nie działa z każdym HW , są inne równieżdianix pisze: ↑10 maja 2020, 12:13login nie jest żadną tajemnicą, jako że dużo osób chce zarabiać na tym kasę to proszę bardzo,shaqal pisze:Pochwal się loginemdianix pisze:potrzebny jest do tego odis 9.2.2, żeby odczytać i zapisać eeproma w 5F, jeśli chodzi o częśtotliwości radia to wystarczy vcds i-radio zmiana kodowania pierwszego bajtu w długim kodowaniu modułu 56, edycja tego bajtu po wpisaniu kodu dostępu upoważnionego
LOGIN 12345
00 to raster co 0,1 MHZ
Mam nadzieje że post nie zostanie usunięty![]()
Do radia Concert bo pewnie o to pytasz , nie trzeba mieć loginu ani kodowań , wystarczy wgrać europejski firmware lecz trzeba go mieć

Do Radia i MMI wgrywa się zmodyfkowany firmware który wyłącza ochrone komponentu lub onlinem lecz onlinem 90% nie przechodzi bo same BOMBY
NaviTronic
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
Cześć.
Dzisiaj chciałem wyedytować swój eeprom w celu zmiany języka PL w wersji USA. Po odpaleniu VCP i wejściu w module 5F do dostępu warunkowego i wpisaniu loginu 21055 nie mogę się zalogować. Wyswietla mi się opcja nieprawidłowy klucz dostępu. Pomoże ktoś?
Dzisiaj chciałem wyedytować swój eeprom w celu zmiany języka PL w wersji USA. Po odpaleniu VCP i wejściu w module 5F do dostępu warunkowego i wpisaniu loginu 21055 nie mogę się zalogować. Wyswietla mi się opcja nieprawidłowy klucz dostępu. Pomoże ktoś?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
Udało się zedytować eeprom. Po wgraniu softu mam PL język. Czy w zegarach też powinien się pojawić? Bo dalej mam po angielsku. Nie wiem czy tak zostanie czy da się w opcjach cos zmienić zeby na fis było po polsku.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wit
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Mógłbyś opisać krok po kroku ? Mam zamiar ryżowym vcp zmienić region w eepromie modułu 56 ale jak wyglądają ustawienia edytora ? Info z neta jest niejasne ….
Start adres 4096 do 8192?