Nie jestem pewien czy do poradników nie ma jakiegoś osobnego działu xD Jak coś to przepraszam.
Pomysł 1
To będzie najmniej spektakularny.
Mając w podłokietniku bazę pod telefon możemy dokupić różnego rodzaju adaptery pod nasz telefon, w tym jest taki uniwersalny z usb.
Pomysł 2
Ten pomysł chyba będzie najtańszy

Tutaj trzeba posiadać podstawowe zdolności manualne xD
Jeżeli wymontujemy naszą bazę pod telefon, naszym oczom ukażą się dwie wtyczki, jedna bordowa- przewód antenowy fakra oraz taka wtyczka z 4 pinami. Tutaj zdjęcie https://zapodaj.net/d4d4a1cf6af1d.jpg.html . Teraz tak przewody czerwony, zielony to +, natomiast biały i czarny to minus. Czerwony i czarny daje nam 12v, a zielony i biały ok. 3v, jeżeli odpalimy samochód to mamy ponad 9v.
Także mając takie informacje możemy tutaj zorganizować różne rzeczy. Np. kupić wtyczkę tzw. adapter usb pod 12v z dwoma gniazdami usb lub po prostu zrobić drugie gniazdo zapalniczki.
Pomysł 3
Najbardziej zaawansowany technologicznie i ten pomysł pozwolę zapożyczyć od kolegi z forum a4-klub chyba nikt mi nie będzie miał tego za złe. Ponieważ w naszych A6 jest identyczna baza pod telefon. Odsyłam do lektury : https://a4-klub.pl/topic/444103-montaż- ... j-z-a4-b9/ Ja obecnie właśnie to chciałem zrobić. Ale tutaj pozwolę powiedzieć o paru istotnych rzeczach. Zanim wbijecie w allegro "ładowarka indukcyjna audi". Należy zwrócić uwagę jak wygląda ładowarka, jeżeli ma znaczek kluczyka to będzie działała tylko przy odpalonym silniku. Czyli lepiej kupić taką bez znaczka kluczyka. Kolejna ważna, rzecz to mamy różną liczbą pinów w zależności jaką ładowarkę znajdziemy, jedne mają 4, a inne 6 pinów. To akurat nie jest większy problem bo mając z 6 pinami i tak podłączamy 4 ( bo po wymontowanej bazie tyle nam zostaje ) . Oczywiście jeszcze podstawowa rzecz na ładowarce oprócz oznaczenia kluczyku lub jego braku. Mamy dwa bardzo ważne znaczki jeden to iQ czyli standard ładowania ( tutaj warto się dowiedzieć czy nasz telefon obsługuje takie ładowanie np. w przypadku iPhonów to od modeli 8/8 Plus i X w górę ). Drugi znak to telefon z takim " wysyłaniem sygnałów" to oznacza, że oprócz ładowania mamy wzmacniacz gsm. Piszę o tym ponieważ istnieją też same wzmacniacze bez ładowania indukcyjnego. To tak ku przestrodze oszustów xD
Ja kupiłem ładowarkę nr części 8W0 035 502A ( która ma niestety znaczek kluczyka, ale wcześniej nie wiedziałem czym to się różni ) no i niestety ta ładowarka nie chce mi działać w samochodzie, próbowałem różnych sposobów i nic. ładowarka jest sprawna bo podłączałem ją pod gniazdo zapalniczki i działała. Podejrzewam, że może być niskie natężenie prądu w tych przewodach. Podobno nie każdą ładowarkę można podłączyć pod te przewody, tej widocznie nie

Uwaga
To jest oczywiście tylko poradnik. Nie ponoszę odpowiedzialności za wyrządzone szkody. Pamiętaj rób wszystko z głową. Pomysł 2 i 3 to nie jest oficjalny poradnik Audi

Zachęcam do dyskusji, może wy macie coś ciekawego w schowkach xD