[ Dodano: 2020-04-11, 18:29 ]
Te amorki wraz ze spręzynami komplet przod tył są z s line. Z silnika 3.2 a u mnie jest 2.7tdi. Czy da to gwarancje ze bedzie niżej siedział?
Będzie ktoś tak dobry i zmierzy wysokość od ziemi do nadkola(przez środek koła mniej więcej) z przodu i z tyłu na zawieszeniu 1be i 1bv. I poda jeszcze jakie ma koło. Mi zależy na pomiarze z kołem/oponą 245/40/18. Z góry dzięki.
Nadkole jest inaczej wyprofilowane, więc dodatkowo wydaje się, że przód wyżej stoi. Może akurat będzie dobrze. Jak ma używany zestaw, to wymiana nie jest trudno. Pod warunkiem, że śruby (głównie trzymająca górne wahacze) będą chciały współpracować .
To s line ma inaczej ukształtowane zawieszenie? Myślałem , ze roznica jest tylko w krotszej i bardziej twardej sprężynie i krotszym amorku. A cała reszta ta sama. Wystarczy wymienic komplet i gotowe.
No to zgłupiałem juz całkiem. Myslałem ze amorki ze sprezynami od s line załatwią temat.chyba ze szukac od 2.0. Silnik lżejszy wiec teoretycznie powinien nizej siąść. Nie chce gleby ale żeby to jakoś normalnie wyglądało. Gdzies kiedys nawet widziałem na forum rozpiske tych paskow kolorowych na spręzynach. Niechciałbym sie cos tam wykosztować, narobic i brak efektu.
Moze lepszym rozwiązaniem bedzie zmiana opon z 255/35/19 na jakies 225/45/19. W przeliczniku wychodzi ze 2.5 cm wiecej na średnicy wiec zawsze lepiej to bedzie wyglądać.