[A6 C7] Stuki, ale tylko na początku jazdy zaraz po ruszeniu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A7 4K
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 DDVE 231KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Diesel
Jestem już po wymianie tulei w wahaczach, minęło już pare dni i ku mojemu zdziwieniu nastała cisza !
Nie pisałem zaraz po wymianie bo chciałem potestować różne nawierzchnie i pogodę /temperaturę/.
Na tą chwile nic nie słychać !
Najnowsza tuleja oryginalna z końcowa B względem starej ma większe ścianki boczne z gumy i jest trochę inaczej odlana.
Nie pisałem zaraz po wymianie bo chciałem potestować różne nawierzchnie i pogodę /temperaturę/.
Na tą chwile nic nie słychać !
Najnowsza tuleja oryginalna z końcowa B względem starej ma większe ścianki boczne z gumy i jest trochę inaczej odlana.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
A nie mówiłem, że to tulaj banana
. Jest jedna z bardziej newralgicznych tulei w tym zawieszeniu i najszybciej się poddają, ale najczęściej nie widać tego po niej. Osobiście założyłbym tuleję od S6/RS6, aby było sztywniej. Dzięki temu auto lepiej się prowadzi, bo zwrotnica nie wykonuje ruchu do tyłu.
[ Dodano: 2020-03-11, 21:57 ]
Trzeba pamiętać, że poprawiona jest tuleja w ASO, bo zamiennik nadal jest taki sam i odpowiada obu numerom.

[ Dodano: 2020-03-11, 21:57 ]
Trzeba pamiętać, że poprawiona jest tuleja w ASO, bo zamiennik nadal jest taki sam i odpowiada obu numerom.
- leszekmw
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: leszek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
no to fajnie że napisałeś co i jak..
ciekawe ile wytrzymają kilometrów ..
wydaje ni się że ktoś kiedyś pisałe o wyminie /ale chodziło o lemfordera z hurtowni / i niedługo potem znów się zaczęło..
no i cena niezła widzę ..spory rabat..
pewnie się zgłoszę tylko niech się ten syf trochę przewali.. , o ile się przewali..
reasumując - tuleje 4G0407183B są poprawione/inne od ori i ma być dobrze .
ciekawe ile wytrzymają kilometrów ..

wydaje ni się że ktoś kiedyś pisałe o wyminie /ale chodziło o lemfordera z hurtowni / i niedługo potem znów się zaczęło..
no i cena niezła widzę ..spory rabat..
pewnie się zgłoszę tylko niech się ten syf trochę przewali.. , o ile się przewali..

reasumując - tuleje 4G0407183B są poprawione/inne od ori i ma być dobrze .
- leszekmw
- Forum Audi A6 / A7
bakutomek , i jak tam ? cisza ?
tuleje na all są po 240zł.
zaraz zadzwonię do aso u mnie po ile mają na miejscu.. , zawsze staram sie dać zarobić miejscowym..
a kolega mechanik ma teraz więcej luzu przez wirus to poogarniam samochody bo i w golfie już mi tuleje popukują..
[ Dodano: 2020-04-05, 10:33 ]
byłem przedwczoraj po tuleje z literką B
w serwisie audi..
tak z nudów popatrzyłem na samochody..
otwieram a5 sportback w takim zielonym khaki kolorze ..tapicerka ładna skóra ,ale smród w środku niemiłosierny sztucznością.. :shock:
z obawą podszedłem do A6..otwieram..no i co innego ..przyjemny zapach skóry..choć wiadomo , to nie to samo co w A6C6 , tam była sama skór prawdziwa..już w c7 mało pachnie..
wniosek w A5 jest chyba sama skajka a nie skóra
aaa..tuleje dopiero po świętach będę robił , dam znać choć u mnie te stukania niewielkie sa ..ale wkurzające..
tuleje na all są po 240zł.
zaraz zadzwonię do aso u mnie po ile mają na miejscu.. , zawsze staram sie dać zarobić miejscowym..
a kolega mechanik ma teraz więcej luzu przez wirus to poogarniam samochody bo i w golfie już mi tuleje popukują..
[ Dodano: 2020-04-05, 10:33 ]
byłem przedwczoraj po tuleje z literką B

tak z nudów popatrzyłem na samochody..
otwieram a5 sportback w takim zielonym khaki kolorze ..tapicerka ładna skóra ,ale smród w środku niemiłosierny sztucznością.. :shock:
z obawą podszedłem do A6..otwieram..no i co innego ..przyjemny zapach skóry..choć wiadomo , to nie to samo co w A6C6 , tam była sama skór prawdziwa..już w c7 mało pachnie..
wniosek w A5 jest chyba sama skajka a nie skóra

aaa..tuleje dopiero po świętach będę robił , dam znać choć u mnie te stukania niewielkie sa ..ale wkurzające..

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dominik
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
zawieszenie
A dało się jakoś wyczuć zapach stukania w zawieszeniu bo chyba taki temat tu jest poruszany???
- leszekmw
- Forum Audi A6 / A7
Re: zawieszenie
teee...DominikA6C6 pisze:A dało się jakoś wyczuć zapach stukania w zawieszeniu bo chyba taki temat tu jest poruszany???
mądraliński..