Dziękuję za informację.
Map jeszcze nie zaktualizowałem, ale wygląda na to, że soft aktualny, ale mapy fabryczne, więc witaminki nie miały.
Na razie update map, a przy okazji spolszczenie.
Pozdrawiam serdecznie.
[ Dodano: 2020-03-19, 21:02 ]
Panowie jeszcze jedno pytanie.
Jutro umówiłem się na spolszczenie menu.
Później chciałbym samodzielnie zaktualizowac mapy.
Pytanie, czy po aktualizacji map i uzyciu aktywatora błędy 03623 i 03276, ktore mogą się pojawić uniemożliwiają korzystanie z nawigacji (innych funkcji mmi)?
Pytam, ponieważ nie mam VCDS, a bez niego błędu 03276 chyba nie usunę. 03623 zielonym menu lub skryptem powinno się udać z tego co czytałem.
PS. Ani aktywator z katalogu z map, ani z osobnego linku nie mają pliku fsc, nie jest potrzebny?
Pozdrawiam serdecznie
[ Dodano: 2020-03-20, 12:28 ]
Jednak przy okazji kokejne pytanie.
Menu polskie, mapy jeszcze nie aktualizowane, ale czy po aktualizacji map lektor będzie polski? Na starych mapach póki co mam angielskiego lektora.
[ Dodano: 2020-03-21, 10:51 ]
Dziś próba aktualizacji map pobranych z mega.nz nieudana - po czytaniu karty w engineering menu pojawia się błąd The release info could not be read.
Proszę o porady.
Załączam zrzuty z werją softu, błedem i zawartością karty SD. Karta SD 64GB sformatowana programem z linku na fat32, mapy rozpakowane winrarem 5.80 i wrzucone katalogi i pliki bezpośrednio na kartę.
[ Dodano: 2020-03-21, 12:08 ]
Póki co błąd "The release info could not be read" chyba ogarnę. Okazało się, że jak próbuje aktualizować mapy bez włożenia karty to jest ten sam błąd. Wniosek - nie czyta karty. Faktycznie testowo wgrałem piosenkę na nią bez ponownego formatowania i jukebox też nie czytał.
Kolejny pomysł: Usunięcie woluminu na karcie i stworzenie nowego 32GB zamiast 64GB. Szybkie formatowanie na FAT32 pod win 10 i znów próba z piosenką. Tym razem czyta i gra
Właśnie formatuje ten wolumin 32GB programem z linku wolno na FAT32, zrobię próbę z piosenką i jak zadziała to wgram na nią mapy i dam znać jak poszło.
Nadal zastanawia mnie tylko, czy to normalne, że po podmianie softu na polski jak na screenie, lektor w nawigacji jest angielski. Ale póki co mapy mam fabryczne. Jak uda się zaktualizować mapy po procedurze opisanej powyżej to dam znać co z lektoremgdyby ktoś miał podobny dylemat.
Niby fachowiec, który mi wgrywał polskie menu twierdzi, że mmi 3g high lektor jest z mapami. Chyba, że mam mapy bez polskiego lektora.
[ Dodano: 2020-03-21, 19:36 ]
Podsumowanie zmagań.
Karta 64GB, stworzony wolumin 32GB i format wolny na FAT32 pod Windowsem, ponieważ program z linku przy formacie znów tworzył wolumin 64GB.
Mapy z tej karty pobrane z mega.nz poszły bez problemu. Aktywator z tej samej paczki bez problemu.
Lektor nadal angielski. Dzwoniłem do firmy miejscowej w Koszalinie i umówiłem się na poniedziałek na wgranie lektora. Potwierdził mi Pan, ktory będzie wgrywał lektora, że jest on w paczce z softwarem, a nie z mapami.
Wobec powyższych problemów i wiążących się z tym dodatkowym wydatkiem na lektora, NIE POLECAM Pana reprezentującego firmę car connect obsługującego Słupsk i Koszalin. Uparcie twierdził, że lektora po Jego spolszczeniu nie ma, bo wgrywa się z mapami, choć umawialiśmy się na spolszczenie menu i lektora bez map.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.