Witam koledzy,
miałem ściągany zderzak, bez ruszania radarów do innej naprawy, od tego momentu nie działa mi ACC, na kompie mam błąd Anteny GPS - otwarty obwód B105413, czy może to mieć związek, nie chce narazie jeździć na kalibrację radarów, bo z tego co czytałem samo ściągnięcie zderzaka, nie powoduje wymogu kalibracji.
Błąd anteny GPS, a działanie systemu ACC
Podmienie na używkę i dam znać co i jak , tylko jak mogła paść antena gps, jak miałem robiony wyciek oleju od frontu auta. W ogóle dwa inne światy, wiem że akumulator się rozładował, może przez to coś się stało z elektryką i antena poszła.
[ Dodano: 2020-01-24, 11:17 ]
[ Dodano: 2020-01-24, 11:17 ]
Wymianiłem antene, navigacja wróciła, błedów nie ma żadnych, auto podczas jazdy wyświetla ACC STANDBY, asysten pasa ruchu nie działa, hamowanie awaryjne też nie, jak podjade blisko auta i jade za nim dłuższa chwile to miga czerwona ikonka że auto jest przede mną, tak jakby trzeba było jakoś wzbudzić ten sytem, ktoś pomoże ?bigjasiu pisze:na 100% wina anteny GPS!!!
- qujot
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Jak miga na czerwono to dobrze, działa i ostrzega Cię, że za blisko jedziesz.
Jak jest ACC standby to powinien działać? Nie działa tempomat? Uruchamiałeś?
Który asystent? Lane assist z ikonką na liczniku czy martwego pola ze światełkiem w lusterkach?
Jak nie ma żadnych błędów w modułach to powinno wszystko działać.
Który asystent? Lane assist z ikonką na liczniku czy martwego pola ze światełkiem w lusterkach?
-ACC jest Standbyqujot pisze:Jak miga na czerwono to dobrze, działa i ostrzega Cię, że za blisko jedziesz.
-Błędów brak
-w Wartościach rzeczywistych radary działają, są włączone, reagują np. na zblizenie jakiegos przedmiotu
-nie działa hamowanie jak zblizam się do auta
- nie działa aktywny tempomat (nie dohamowuje)
-nie działa asystent pasa ruchu, na wyswietlaczu posrodku nie pokazuje mi zblizajacych sie pojazdów itp
- działa asysten martwego pola
-działa rozpoznawania znaków
- czerwona ikona pod predkosciomierzem, zaczeła migać po kilkunastu sekundach jazdy blisko auta ,( jak sie szybko zblize do kogos to od razu niedziała , tak jakby działała ze spoznionym zapłonem)