Nie otwierają się drzwi pasażera!! POMOCY!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Dość ciekawy problem, bo sam walczyłem i walczę ze swoimi przednimi drzwiami pasażera. Mianowicie, otwierać się nie otwierają, jedynie delikatnie wysuwa się rygiel (przy otwieraniu z pilota/czy przycisk z boczka drzwi kierowcy, mechaniczne otwarcie od wew bez problemu)
Problem zaczął się wtedy kiedy pożyczyłem samochód, a osoba która go pożyczyła z przyzwyczajenia, bo ma tak swoim aucie że się nie zamykają, podobno na chama wcisła rygiel. Raz udało mi się poprzez kodowanie kluczyka (btw. przekręcenie na zapłon i przytrzymanie guzika zamykania) Był spokój wszystko pięknie działało jakieś przez 2 miesiące, potem przyszedł czas wymieniłem rozrząd, akumulator był odpięty, i znowu to samo, jednakże teraz już mi się nie udaje powtórzyć tego. Też myślicie że to wina zamka, jak w/w przypadkach? Czy macie może inne propozycje?
Tyle że mówię tutaj o modelu C5 - poliftowym w Avancie.
Problem zaczął się wtedy kiedy pożyczyłem samochód, a osoba która go pożyczyła z przyzwyczajenia, bo ma tak swoim aucie że się nie zamykają, podobno na chama wcisła rygiel. Raz udało mi się poprzez kodowanie kluczyka (btw. przekręcenie na zapłon i przytrzymanie guzika zamykania) Był spokój wszystko pięknie działało jakieś przez 2 miesiące, potem przyszedł czas wymieniłem rozrząd, akumulator był odpięty, i znowu to samo, jednakże teraz już mi się nie udaje powtórzyć tego. Też myślicie że to wina zamka, jak w/w przypadkach? Czy macie może inne propozycje?
Tyle że mówię tutaj o modelu C5 - poliftowym w Avancie.
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
sabciu, jak pisał mat1324, nie papraj się w żadne zamienniki. Tu naprawdę lepsza jest sprawdzona używka, niż nie wiadomo co.
Adiniakos i sabciu, sugeruję uzbroić się w trochę cierpliwości. Przerabiałem temat w C5, kiedy zablokowały się drzwi pasażera. Raz pomogło parę liści, czy pięści w okolicach zamka i próbowanie, innym razem, po kilku dniach bezskutecznych prób zamek sam puścił, jakby nigdy nic. Zaopatrz się w nowy/używka, oryginalny zamek, wyczekaj ten moment i wymieniaj. Darcie boczka, czy cięcie skobla to ostateczna ostateczność.
Adiniakos i sabciu, sugeruję uzbroić się w trochę cierpliwości. Przerabiałem temat w C5, kiedy zablokowały się drzwi pasażera. Raz pomogło parę liści, czy pięści w okolicach zamka i próbowanie, innym razem, po kilku dniach bezskutecznych prób zamek sam puścił, jakby nigdy nic. Zaopatrz się w nowy/używka, oryginalny zamek, wyczekaj ten moment i wymieniaj. Darcie boczka, czy cięcie skobla to ostateczna ostateczność.
Było A6 C5 Avant 1,8T AEB LPG. Przez 7 lat trochę w nim pogrzebałem.
-
- Forum Audi A6 / A7