Audi MMI aktualizacja dla A6 C7
Faktycznie na forum brakuje prostego opisu na bieżąco aktualizowanego o nowe softy i mapy, a nie wątków o kilkudziesięciu stronach z czego nic faktycznie konkretnego nie wynika.
Pomogę może tak.
Mam Audi A6 C7 2.0 TDI 2014 i MMI3G+ przed aktualizacją wersja firmware 770 i mapa 6.17.3 i swoją aktualizację też robiłem na czuja, bo nigdzie nie poszukałem konkretnych informacji ,a jestem w tym blady, więc:
0. Pobrałem fajny Tutorial z https://chomikuj.pl/matys_72/Audi+A6+C7 ... cji+1.7+PL
1. Potem ściągam ze strony poniżej mape, aktywator oraz firmware
https://www.a5oc.com/threads/mmi-3g-3gp ... 17.113737/
2. Postępuje zgodnie z poradnikiem ( uwaga na wersje MMI )
3. aktywuje aktywatorem ze strony którą podałem wyżej, uwaga aktywator się instaluje jak opisują w tutorialu jednak nie pokazują się te loga audi czyli postępuj jak we wstępie potem restart wyjmij karte i działa
Teraz mam frimware 942 i mapa 6.28.2 czas instalacji ok 4-5 godzin więc warto podpiąć ładowarkę pod akumulator. Ja miałem przygotowane 3 karty pamięci żeby było szybciej bo sam format karty trwa ok 30min.
Pomogę może tak.
Mam Audi A6 C7 2.0 TDI 2014 i MMI3G+ przed aktualizacją wersja firmware 770 i mapa 6.17.3 i swoją aktualizację też robiłem na czuja, bo nigdzie nie poszukałem konkretnych informacji ,a jestem w tym blady, więc:
0. Pobrałem fajny Tutorial z https://chomikuj.pl/matys_72/Audi+A6+C7 ... cji+1.7+PL
1. Potem ściągam ze strony poniżej mape, aktywator oraz firmware
https://www.a5oc.com/threads/mmi-3g-3gp ... 17.113737/
2. Postępuje zgodnie z poradnikiem ( uwaga na wersje MMI )
3. aktywuje aktywatorem ze strony którą podałem wyżej, uwaga aktywator się instaluje jak opisują w tutorialu jednak nie pokazują się te loga audi czyli postępuj jak we wstępie potem restart wyjmij karte i działa
Teraz mam frimware 942 i mapa 6.28.2 czas instalacji ok 4-5 godzin więc warto podpiąć ładowarkę pod akumulator. Ja miałem przygotowane 3 karty pamięci żeby było szybciej bo sam format karty trwa ok 30min.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A7 4K
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 DDVE 231KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Diesel
Bylem miesiąc temu w ASO i mialem robiona akcje fabryczna na aktualizacje softu MMI, sprawdz może tez Twoje auto podlega. Masz auto z 2015 roku wiec na stronie myAudi możesz uaktualnić za darmo oryginalna wersję map do max z 2018 roku, jak mieszkasz w Anglii to pewnie nowszych nie bedziesz potrzebował 

- KKgg
- Moderator
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
Mi ostatnio aktualizowali (mib2) ale człowiek z serwisu nie znał szczegółów. Osobiście miałem nadzieję że nowy soft rozwiąże problem z nie wyłączającym się (sporadycznie) mmi przy opuszczaniu samochodu, ale nie - ciągle to występuje.
OFFTOP - ostatnio pojawiła mi się (zaskakująco bo moja licencja wygasła w zeszłym roku) opcja aktualizacji map do wersji 2019/2020 ale po jej ściągnięciu dostałem komunikat że paczka jest uszkodzona lub niekompatybilna.
OFFTOP - ostatnio pojawiła mi się (zaskakująco bo moja licencja wygasła w zeszłym roku) opcja aktualizacji map do wersji 2019/2020 ale po jej ściągnięciu dostałem komunikat że paczka jest uszkodzona lub niekompatybilna.
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto
- grzesiekk23
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: RWD
- Skrzynia: S-tronic
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam, pomoże ktoś w określeniu jakie mam MMI i aktualizacji do najnowszej wersji? I mam problem z odblokowaniem zielonego menu bo według tego kanału co podają nie wyskakuje mi odblokowanie menu tylko taka długa lista poleceń.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.