Chips 3.0 TFSI CGXB
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2016
- Moje auto: S6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.9 DKMB 450KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Tez mi sie wydaje ze stage 2 to jest najlepszy wybór ale cos jeszcze brakowało. Nie mówie ze dalej nie brakuje ale to juz jest max modyfikacji jak dla mnie. Lepiej kupić RS i tam sie bawic. No niestety stage 3 to juz sporo pieniędzy ale jest spora róznica od stage 2.
Nie wydaje mi sie zeby stage 1+ TCU bylo szybsze od stage 2. To jest jakies 50 ps róznicy takze sporo... Ja mam u siebie TCU zrobione w TIPIE i nie widze jakiejs strasznej róznicy. Chyba ze rozmowa o S-troniku tam juz mozna sie pobawic
Nie wydaje mi sie zeby stage 1+ TCU bylo szybsze od stage 2. To jest jakies 50 ps róznicy takze sporo... Ja mam u siebie TCU zrobione w TIPIE i nie widze jakiejs strasznej róznicy. Chyba ze rozmowa o S-troniku tam juz mozna sie pobawic
...mowa o stronic'u własnie. Modyfikując skrzynię uzyskujemy znacznie większy zakres obrotów (do 7400 np.), a tam drzemią KM właśnie. Dołączając do tego optymalizację zmiany biegów podczas przyspieszania dla różnych trybów jazdy takie stage 1 jest szybsze od stage 2 w zakresie prędkości gdzie jeszcze biegi są zmieniane.