Audi na zimnym nie kręci.
-
- Forum Audi A6 / A7
Audi na zimnym nie kręci.
Witam wszystkich. Mam taki problem. Rok temu jak było zimno auto nie odpalalo tzn Rozrusznik nie reagował na przekrecenie kluczyka. Musialem tak kręcić z 30 razy az odpalił. Gdy już odpalił to przez cały dzień było dobrze. W tym roku znowu się to pojawiło ale juz gorzej , ostatnio kręciłem ze 100 razy az załapał. Dodam ze rozrusznik w miedzy czasie i alternator były wygenerowane, na diagnozie wyskoczył błąd zacisku +15. Pobawilem się ostatnio i gdy farelką zagrzalem modul sterownika akumulatora auto odpaliło. Myslalem ze to ten moduł. Wymieniłem go zaadoptowalem aku. I działało jeden dzień. Znowu ten sam problem. Wiecie co może być przyczyną? Nie ktorzy mówią że to blokada kierownicy tam jest problem. A koszt nie maly. Z góry dziękuję
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak. Kluczykiem, wiem ze to nie rozrusznik bo jest nowy. Podobno jakiś sygnał nie dochodzi gdzie trzeba. Blokada kierownicy jakoś modul-immo. Ale mam tak tylko jak zimno jest poniżej zera. Dzisiaj jest 3 na plusie i wszystko działa prawdopodobnie gdzieś sa zimne luty. Elektronicy znają ten temat ale nie chcą się podjąć. Koleżka miał tak ze wgl nie mógł uruchomić i jakis spec wymienił mu blokadę kierownicy na nową, koszt 1800 zł ale mi się wydaje że to nie blokada
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Kontakt:
albo słabi elektronicy, albo goooowno tam temat znają. do mnie masz za daleko, szukaj kogoś w swojej okolicy. może to być wina EZS, ale nie koniecznie.Florekflorek pisze: Elektronicy znają ten temat ale nie chcą się podjąć. Koleżka miał tak ze wgl nie mógł uruchomić i jakis spec wymienił mu blokadę kierownicy na nową, koszt 1800 zł ale mi się wydaje że to nie blokada
R1200GS ADV LC
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Kontakt:
jak ktoś nie ma jak i nie ma czym programować używki, to i się nie da. nowa nie jest tania, a używki zakładam na "porządku dziennym". chodzą bezproblemowoFlorekflorek pisze:Wiekszosc elektronikow mówi ze to ezs i nie chcą się tego podejmować bo nie da się wstawić używki i trzeba przeprogramować blokadę, jedyna opcja to nowa blokada. Koleżka miał to w Audi ale u niego wgl nie odpalał, u mnie jak ciepło to odpala. Podgrzewalem ostatnio blokadę ale to nic nie dalo
R1200GS ADV LC
-
- Forum Audi A6 / A7