A6 C6 spryskiwacze reflektorow
-
- Forum Audi A6 / A7
witam mam takie pytanko mam a6 c6 i chciał bym opóźnić czas sprysków lamp robie tak
bord 09 / adaptacje / kanał 22/ wartość xx
xx= 10 -spryski praktycznie nieodpalą
xx=20 - odpalą po 2 sec
xx=40 - odpalą po ko 4do 6 sec
klucz dostępu 12151 ale nic z tego nie da sie nic zmienić czy to jest zależne od modułu ze moze nie obsługiwać takiej opcji ?
bord 09 / adaptacje / kanał 22/ wartość xx
xx= 10 -spryski praktycznie nieodpalą
xx=20 - odpalą po 2 sec
xx=40 - odpalą po ko 4do 6 sec
klucz dostępu 12151 ale nic z tego nie da sie nic zmienić czy to jest zależne od modułu ze moze nie obsługiwać takiej opcji ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sławomir
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Czy ktoś nie był by zainteresowany założeniem spryskiwaczy i ew. poziomowania do a6c6?
Jak by co to daj znać na slawomirbroda@gmil.com lub 513143840
Jak by co to daj znać na slawomirbroda@gmil.com lub 513143840
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Panowie, przy odkręceniu lewego błotnika mam problem z dwiema śrubami. Po otwarciu drzwi są cztery śruby błotnika, górna i dolna odkręcona. Problem z tymi środkowymi, nie chcę kręcić na siłę, chyba że się je odkręca z drugiej strony ale tam jest zbiornik spryskiwaczy. Jak te diabelstwo odkręcić?
Sprawa załatwiona, trzeba było wyciągnąć zbiornik płynu do spryskiwaczy ( żeby wyciągnąć zbiornik płynu do spryskiwaczy trzeba rozebrać całe podszybie. Totalna głupota konstruktorów) i wykręcić dwie środkowe śruby.
Sprawa załatwiona, trzeba było wyciągnąć zbiornik płynu do spryskiwaczy ( żeby wyciągnąć zbiornik płynu do spryskiwaczy trzeba rozebrać całe podszybie. Totalna głupota konstruktorów) i wykręcić dwie środkowe śruby.
Witam wszystkich serdecznie.
Przepraszam, za mały odkop, ale mam parę pytań.
Potrzebuję założyć spryskiwacze lamp do innego samochodu, a konstrukcja, wymiary, sposób montażu oraz dostępność tych z Audi wydaje mi się, że są odpowiednie. Średnice spryskiwacza i rozstaw śrub montażowych już znam i są ok. Natomiast chciałem zapytać na ile centymetrów się wysuwa spryskiwacz? Bo jest to wymiar, którego nie znam i nie wiem, czy będzie wystarczający.
Druga sprawa. W audi te spryskiwacze wychodzą pod kątem, ale jednak do góry. Ja potrzebuję je zamontować równolegle do podłoża, czyli wysuwałyby się do przodu. Czy regulacja dysz jest wystarczająco duża, żeby to zadziałało?
Trzecia kwestia, to jakie ciśnienie jest potrzebne, żeby "wybudzić" spryskiwacz? Czy pompka do spryskiwacza reflektorów daje większe ciśnienie niż ta do spryskiwacza szyb?
Przepraszam, za mały odkop, ale mam parę pytań.
Potrzebuję założyć spryskiwacze lamp do innego samochodu, a konstrukcja, wymiary, sposób montażu oraz dostępność tych z Audi wydaje mi się, że są odpowiednie. Średnice spryskiwacza i rozstaw śrub montażowych już znam i są ok. Natomiast chciałem zapytać na ile centymetrów się wysuwa spryskiwacz? Bo jest to wymiar, którego nie znam i nie wiem, czy będzie wystarczający.
Druga sprawa. W audi te spryskiwacze wychodzą pod kątem, ale jednak do góry. Ja potrzebuję je zamontować równolegle do podłoża, czyli wysuwałyby się do przodu. Czy regulacja dysz jest wystarczająco duża, żeby to zadziałało?
Trzecia kwestia, to jakie ciśnienie jest potrzebne, żeby "wybudzić" spryskiwacz? Czy pompka do spryskiwacza reflektorów daje większe ciśnienie niż ta do spryskiwacza szyb?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Silnik: 1.8 TFSI 190KM
- Paliwo: Benzyna
Nie działają mi spryskiwacze lamp. Mam taki błąd
00924 - Przekaźnik układu mycia reflektorów (J39)
014 - wadliwy
Chciałem zacząć od bezpiecznika . W instrukcji podaję ze to bezpiecznik 36 ale u mnie w skrzynce nie ma tam bezpiecznika. Czy może odpowiada za spryskiwacze inny bezpiecznik
Czy może winny jest przekaźnik
Błąd jak skasuję to zaraz powraca .
Czy spryskiwacze działały nie wiem auto mam od niedawna i cały czas smigam na auto. Ostatnio chciałem przepłukać układ zimowym płynem a tu zonk.
[ Dodano: 2019-12-10, 18:43 ]
Potwierdzi mi ktoś czy posiada bezpiecznik o numerze 36
I czy jest on od pompki spryskiwacza lamp ?
00924 - Przekaźnik układu mycia reflektorów (J39)
014 - wadliwy
Chciałem zacząć od bezpiecznika . W instrukcji podaję ze to bezpiecznik 36 ale u mnie w skrzynce nie ma tam bezpiecznika. Czy może odpowiada za spryskiwacze inny bezpiecznik

Czy może winny jest przekaźnik

Błąd jak skasuję to zaraz powraca .
Czy spryskiwacze działały nie wiem auto mam od niedawna i cały czas smigam na auto. Ostatnio chciałem przepłukać układ zimowym płynem a tu zonk.
[ Dodano: 2019-12-10, 18:43 ]
Potwierdzi mi ktoś czy posiada bezpiecznik o numerze 36

2.0 TFSI In progress
230KM 320Nm
Koito Bi Led
Eibach pro kit
Kierownica Sline
Poliftowy przód
Spoiler s-line
230KM 320Nm
Koito Bi Led
Eibach pro kit
Kierownica Sline
Poliftowy przód
Spoiler s-line
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Silnik: 1.8 TFSI 190KM
- Paliwo: Benzyna
Obecnie auto stoi u mechanika robi mi duży serwis. Jak odbiorę auto to sprawdzę z tym bezpiecznikiem. Dzięki.
[ Dodano: 2019-12-15, 17:54 ]
Bezpiecznik wchodzi luźno więc raczej to nie to miejsce. Miałem sprawdzać po kolei czy któryś nie spalony ale zaczęło lać i musiałem skończyć .
[ Dodano: 2019-12-15, 17:54 ]
Bezpiecznik wchodzi luźno więc raczej to nie to miejsce. Miałem sprawdzać po kolei czy któryś nie spalony ale zaczęło lać i musiałem skończyć .
2.0 TFSI In progress
230KM 320Nm
Koito Bi Led
Eibach pro kit
Kierownica Sline
Poliftowy przód
Spoiler s-line
230KM 320Nm
Koito Bi Led
Eibach pro kit
Kierownica Sline
Poliftowy przód