[A6 C6] Problem z czujnikiem parkowania tył
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam. Również wystąpił u mnie problem z czujnikami z tylu, po włączeniu wstecznego biegu słychać tylko dlugi sygnał około 3 sek po czym czujniki w ogóle nie działają.
Stało się tak po umyciu auta na myjni myjką ciśnieniową.
Prawdopodobnie gdzieś dostała się woda i robi zwarcie. Moje pytanie, gdzie mam szukać? Czy jest jakieś miejsce w bagażniku w którym jest ten moduł, czy gdzie?
Może wystarczy osuszyć?
Dziękuję za podpowiedzi.
Audi A6 C6 quattro avant 2.7 tdi 2006 r.
Stało się tak po umyciu auta na myjni myjką ciśnieniową.
Prawdopodobnie gdzieś dostała się woda i robi zwarcie. Moje pytanie, gdzie mam szukać? Czy jest jakieś miejsce w bagażniku w którym jest ten moduł, czy gdzie?
Może wystarczy osuszyć?
Dziękuję za podpowiedzi.
Audi A6 C6 quattro avant 2.7 tdi 2006 r.
Panowie
Ten sam problem, wrzucam wsteczny, z 3 sekundy ciągły sygnał i nic A dodam że tylko jeden raz jest taki ciągły gdy wrzucę pierwszy raz wsteczny po zapaleniu auta, jak dam na luz i znów wsteczny wrzuce to nie ma tego dźwięku ale czujniki nie działają, wyjalem ten modul przeczyscilem nie działa, myślicie,że to czujniki? Właśnie zamierzam zamówić takie TUTAJ
Same pozytywne komentarze, ktoś się wypowie?
Same pozytywne komentarze, ktoś się wypowie?
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja u siebie mam to jak patrzysz na otwarty bagażnik po prawej stronie otwierasz to, gdzie jest lewarek itd i ręką odgiąć musisz ta materialowa zabudowe i będziesz miał tak u góry:) jak odegniesz rzuci Ci się w oczy od razugalaxy30de pisze:Dokładnie tak jak piszesz. 3 sek po pierwszym wbiciu biegu potem cisza. A gdzie jest ten moduł powiedz mi, bo może u mnie zobacze jak to wygląda, A jak nie to też czujniki. Gdzie szukać modułu jak się do niego dostać?
Dzięki z góry pozdr
Czujniki już idą, wymienię i zobaczę jak dalej nie będzie działać trzeba ten modul wymienić...😥
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7