Witajcie . Posiadam A6 C6 allroad mam w nim uszkodzony przedni błotnik . Znalazłem w idealnym stanie błotnik w tym samym kolorze ale jest on od zwykłego C6 i do tego od sedana a ja mam avanta .
Teraz moje pytanie brzmi czy będzie pasował ?
Czy ciężko jest zdemontować go i założyć nowy ?
Błotnik z zwykłej A6 do Allroad
-
Onlinetomnik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Etka podaje różne nr-y błotników dla wersji "zwykłej" i allroad. Co prawda różnią się "tylko" końcową literą ale wiemy, że ta jedna może wiele zmieniać
Porównując błotniki na zdjęciach wydaje mi się, że te od wersji allroad są poszerzone/szersze w części wnęki koła.
Moim zdaniem są różne.
Allroad
![Obrazek]()
Wersja "zwykła"
![Obrazek]()

Porównując błotniki na zdjęciach wydaje mi się, że te od wersji allroad są poszerzone/szersze w części wnęki koła.
Moim zdaniem są różne.
Allroad
Wersja "zwykła"
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Ja myślę, że nikt Ci już tu bardziej nie pomoże ponadto, co napisano powyżej, no chyba, że trafisz na kogoś, kto był dokładnie w tej sytuacji i przerobił temat pakując się na babola (bądź nie - w co nie wierzę). Generalnie, podstawowa zasada jest taka, że jak numer części nie jest identyczny (chyba, że ETKA sugeruje zamiennik o innym numerze), to się części nie kupuje, bo nie pasuje. Nawet jak Ci przypasują mocowania, to jestem pewien, że będzie z daleka widać druciarstwo i szrot. Co do różnicy w literce oznaczenia części, to tak jak pisał tomnik, zobacz sobie np. ori felgi o takim samym numerze z różną literką na końcu i ie da się ich pomylić na pierwszy rzut oka o 4 nad ranem, w zupełnej ciemności, nie widząc wcześniej koła na oczy. Słowem: całkowicie inne felgi a "tylko" jedna literka inna.NoNick pisze:A może to tylko ta nakładka emituje poszerzenie . ? Myślisz że mocowanie błotnika może w jakimś mocnym stopniu się różnić ?