Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6]-silniczek skretu do bixenonu

Elektryka
Mani4k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mani4k » 26 mar 2019, 22:23

Mam identyczne pytanie jak kolega wyżej, czy macie może jakieś namiary na miejsce lub osobę, która ma dostęp do tych nieszczęsnych silniczków. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

bont
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bont » 27 mar 2019, 09:13

Ja zmagam sie z tym uszkodzeniem juz od dobrych 2 lat. Z tym ze u mnie na szczescie póki co nie padają silniczki a wizaki je zasilające. Nie wiem czemu ale co jakis czas którys z przewodow sie po prostu łamie. Poki co za kazdym razem udje sie go odnaleźć i polutowac. Ale za pare miesięcy problem powraca z regolu w drugiej lampie i tak na przemian. juz 3 albo 4 razy wyciagalem lampy zeby to naprawić.
Takze zanim zaczniecie szukac nowego silniczka to polecam dobrze przeswietlic wiazke w lampie, u mnie jest to nagminny problem. Przewazne jak jest zimno to pstryk kabelk sobie pęknie.

Mani4k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mani4k » 10 kwie 2019, 17:59

Silniczek już udało mi się kupić od md studio. Zobaczymy jak pójdzie wymiana za tydzień.
bont jeśli masz takie sytuacje i masz już wprawę w demontażu lamp to może wymień od razu wszystkie przewodu na nowe w środku, jeśli to oczywiście możliwe.
Wydaje mi się ciepło jakie panuje w takiej lampie degraduje kable szybciej niż w innych miejscach samochodu i może stąd te pęknięcia.

bont
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bont » 06 lis 2019, 13:05

czas odswierzc temat, blad znowu powrocil, Open or Short to Plus. Blad ob dziwo znika po dluzszym postoju i pozniej znowu po paru km wraca. Wczoraj zrobilem test ale soczewka stoi takze przed zima trzaba by znowu lampe wytargac. Ciekawe w ktorm miejscu tym razem <uoee>
Mani4k, przeszlo mi to tez przez mysl zebz lampe rozkleic i wymienic wszystkie przewody ale poki co lecze te lampy przez otwor wzmiany zarkowki a tam nie da sie za duzo podzialac. Moze kiedys zdecyduje sie na regeneracje odblysnikow to w tedy na pewno wleca nowe przewody.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja