[INNY] Zwór N75, jak i kiedy działa. Diagnoza.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
[INNY] Zwór N75, jak i kiedy działa. Diagnoza.
Witam, Panowie zregenerowałem turbosprężarkę, wymieniłem zawór DV, ale auto jak dla mnie nie pracuje tak jak powinno, chciałbym Was zapytać jak i kiedy pracuje zawór N75, czy klapka wastegate powinna być otwarta na biegu jałowym, jak to mogę zdiagnozować by mieć pewność by go wymienić? Dziękuje z góry za porady.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2019, 23:30 przez jawor937, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Paliwo: Benzyna
jawor937, po pierwsze to kolego jakiego auta to dotyczy bo nie jestem pewien czy w dobrym dziale temat? pomijam już fakt że znalezienie odpowiedzi na twój problem to kilka minut szukania w google.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
jawor937, na pewno?jawor937 pisze:właśnie ja nie znalazłem odpowiedzi na te pytania

https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... &sa=Szukaj
Ewentualnie "to sem ja".
https://a6klub.pl/-ajl-18-180-km-jak-po ... t50752.htm
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
dzięki, kurde ja nie wiem na telefonie to lipa nie szukanie jest jednak...sprawdziłem ten zawór N75 i po podaniu napięcia otwiera się króciec który jest wpięty w rurę co idzie od filtra do turbo, więc wnioskuje że działa. Ale tak jak pisałem, zregenerowałem turbo, wymieniłem DV, wyczyściłem cały dolot, wszystkie rureczki, pozmieniałem opaski, wywaliłem kata i wstawiłem taki zamiennik z rurką w środku i na moje oko coś jest jeszcze nie tak, szału z mocą nie ma, chyba że ja liczyłem na więcej i się po prostu przeliczyłem....