Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Dodatkowy kluczyk - numer pilota

Elektryka
ODPOWIEDZ
tomciar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2003
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

[A6 C5] Dodatkowy kluczyk - numer pilota

Post autor: tomciar » 17 kwie 2009, 11:08

Witajcie, potrzebuje dorobić drugi kluczyk do samochodu - obecny pilot jest np na 444,88 MHz i ma oznaczenie 4DO.333.222.A Mogę kupić nowy kluczyk na którego pilocie jest oznaczenie takie same jak w w/w przykładzie 4DO 333 222 N - tylko jak widac na koncu jest N i tu jest różnica a i również 444,88 MHz -tylko czy to będzie działać?
Czy muszę szukać klucza (pilota) z identycznym oznaczeniem?

EDIT: Już wiem ze nie będzie pasował.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2009, 12:07 przez tomciar, łącznie zmieniany 2 razy.

bob budowniczy

Post autor: bob budowniczy » 17 kwie 2009, 22:14

moze byc problem - chyba musi mieć ten sam nr . u mnie też wystapił kiedys taki problem ,ze pilot w kluczu nie chcial dzialać i sciagali inny z tym numerem

Forum samochodowe

Post autor: Forum samochodowe » 02 cze 2010, 18:49

witajcie
kupiłem auto ogołocone ze wszystkiego..kluczyk tez zachował sie 1-->przynajmniej o 1 za mało:)
Oznaczenie mojego kluczyka 4DO 837 231 K ( 3130A5, 433,92mhz 11/03) i 3 przyciski
Oznaczenia (i zazwyczaj częstotliwość) jest zapisana po otwarciu kluczyka

Z tego co wywnioskowałem z innych wypowiedzi oznaczenia na końcu K I A (N w nowym kluczyku oznacza zamiennik dla A-wg kolegi wyżej nie pasuje przy innych numerach niz u mnie) oznacza 3 przyciski. Kluczyki bez literki na koncu są 2 przyciskowe.
Na allegro jest sporo kluczyków z oznaczeniem na końcu A lub bez literki, natomiast żadnego z K na końcu.
Mam pytanie czy ktoś umie odpowiedziec czy kluczyk o oznaczeniu A na koncu z identyczną czestotliwością bedzie odpowiedni do mojego auta?

Dla tych którzy borykają sie z podobnym problemem dorabiania kluczyka-scyzoryka schemat działania:) :
1) zakupic odpowiedni oryginalny kluczyk-moze byc zniszczony:)
2) kupić nowy grot z transponderem-szklanym kodowalnym elementem o kształcie rurki-komplet około 50zł na allegro (transpondera nie mozna przekodować) lub gdy kluczyk jest zniszony można zakupić na allegro za około 85 zł całą nową obudowę z nowym grotem i transponderem. Można tez kupić osobno nowy grot i nowy transpodner za około 30 zl ale trzeba troszkę się nagimnastykowac zeby wszystko przełozyć
3) pozostaje docięcie grota i zakodowanie
Całośc powinna kosztować 300-350zł z zakodowaniem. W serwisie w Poznaniu 650-700

SPROSTOWANIE 16VI2010-okazało się w trakcie
-kluczyków z końcówką A i K jednak nie mozna stosować zamiennie..elektronika w środku wygląda zupełnie innaczej (A ma 2 baterie, K jedną)..ale najważniesze że piloty nie działają zamiennie
- jeśli chodzi o dorobienie samego grotu-zapłaciłem 40zł..i okazało się ze mogę otwierać drzwi..ale i odpalać;]..wiec musiałem mieć odcięty immobilizer wczesniej

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja