Witam!
Byłem dzisiaj w serwisie ponieważ pokazywał mi sie bład p2002 za mała skutecznosć filtra cząstek stałych. Bład zapala sie co jakies 3-4 tys km. W serwisie stwierdzili, ze do wymiany jest chłodnica recyrkulacji spalin. auto ma przejechane 211tys. km. DPF zapełniony na poziomie 4g. Czy ktoś juz miał ten problem i wymiana tej chłodnicy pomogła ? Z góry dziekuje za pomoc.
[CNHA 2.0 190 KM] wymiana chłodnicy recyrkulacji spalin
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
A u mnie wymienili już raz chlodnice I zwor EGR i po roku znowu to samo..... stwierdzili, że sterownik silnika był modyfikowany i przez to znowu zatkało zawór EGR.... zaktualizowałem sterownik na oryginalny/fabryczny i wymienili znowu chłodnice i zawór / zobaczymy czy błędy powrócą czy będzie już ok - gwarancja jest na dwa lata wiec mam nadzieje, ze będzie już spokój z tym tematem u mnie 

Hej, mozesz napisac gdzie robiles ta wymiane ? Ewentualnie na priv zeby nie robic reklamy.Martin80 pisze:A u mnie wymienili już raz chlodnice I zwor EGR i po roku znowu to samo..... stwierdzili, że sterownik silnika był modyfikowany i przez to znowu zatkało zawór EGR.... zaktualizowałem sterownik na oryginalny/fabryczny i wymienili znowu chłodnice i zawór / zobaczymy czy błędy powrócą czy będzie już ok - gwarancja jest na dwa lata wiec mam nadzieje, ze będzie już spokój z tym tematem u mnie
Pozdr.
M
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
W autoryzowanym serwisie.mangod pisze:Hej, mozesz napisac gdzie robiles ta wymiane ? Ewentualnie na priv zeby nie robic reklamy.Martin80 pisze:A u mnie wymienili już raz chlodnice I zwor EGR i po roku znowu to samo..... stwierdzili, że sterownik silnika był modyfikowany i przez to znowu zatkało zawór EGR.... zaktualizowałem sterownik na oryginalny/fabryczny i wymienili znowu chłodnice i zawór / zobaczymy czy błędy powrócą czy będzie już ok - gwarancja jest na dwa lata wiec mam nadzieje, ze będzie już spokój z tym tematem u mnie
Pozdr.
M